Categories: news

Ponta, convocat de urgenta la Cotroceni. Ce se discuta

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in cursul zilei de joi, intentioneaza sa aiba o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis. Surse oficiale afirma ca este posibil ca in discutie sa fie abordat si subiectul modificarilor legislatiei penale.

Intalnirea are loc in jurul orei 12, 30, au precizat surse politice. Premierul Ponta va fi insotit de ministrul Eugen Teodorovici, precizeaza Mediafax.

UPDATE Potrivit unui comunicat al Presedintiei, discutiile s-au axat pe aderarea Romaniei la zona euro.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a invitat joi, 28 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, si pe Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, domnul Mugur Isarescu, pentru a discuta despre procesul aderarii Romaniei la zona euro.

Avand in vedere complexitatea deosebita a procesului de aderare la zona euro, domnul Presedinte Klaus Iohannis a lansat consultari pe aceasta tema, astfel incat Romania sa fie cat mai bine pregatita, iar adoptarea euro sa fie in beneficiul tuturor cetatenilor.

Discutiile purtate de Presedintele Romaniei cu Prim-ministrul Romaniei si cu Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei au avut in vedere sa identifice principalele etape si responsabilitati economice si institutionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern in cadrul Programul de Convergenta 2015-2018.

In perioada urmatoare, Presedintele Romaniei va organiza consultari cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic national privind aderarea Romaniei la zona euro. Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii nationale de trecere la euro si a unui calendar riguros de masuri economice, monetare, legislative si institutionale, care sa asigure Romaniei un parcurs economic stabil si predictibil.

In cadrul discutiilor de astazi, s-a decis infiintarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care sa asigure proiectarea, coordonarea si monitorizarea etapelor si responsabilitatilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv”, se arata pe site-ul presedintiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Aventurile velierului Belem, nava monument national care va aduce flacara olimpica in Franta

Misiunea de a transporta flacara olimpica din Grecia in Franta a fost incredintata velierului Belem,…

20 de minute ago

Nou record mondial: un barbat din Ghana a imbratisat 1.123 de copaci intr-o ora, pentru a creste constientizarea protejarii mediului

Un barbat din Ghana care studiaza silvicultura in statul american Alabama a stabilit un record…

20 de minute ago

Nou scandal de proportii la AUR: candidatul la primaria sectorului 6 si-a dat demisia din partid si afirma ca „AUR e o iluzie dirijata de un Gunoi!”

Desemnat in luna martie de AUR drept candidat la Primaria Sectorului 6, Valentin Florea si-a…

O oră ago

Puiul de orca ramas captiv intr-o laguna de langa insula Vancouver este in sfarsit liber

Un pui de orca ramas blocat intr-o laguna de langa insula Vancouver timp de mai…

O oră ago

In Voluntari se nasc genii: „Unul dintre primele cuvinte rostite de fiul meu, Zian, a fost «infrastructura»”, se lauda Gabriela Firea – VIDEO

Fostul primar al Bucurestiului, Gabriela Firea, care este actualul candidat al social-democratilor pentru postul de…

2 ore ago

Mii de oameni ies pe strazi in orasele din Australia pentru a cere legi mai dure privind violenta impotriva femeilor. In 2024, o femeie a fost ucisa la fiecare patru zile

Violenta impotriva femeilor a devenit o „epidemie” in Australia, a declarat sambata prim-ministrul Anthony Albanese,…

2 ore ago