politica

Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, AUR sufla in ceafa PNL, partidul lui Sosoaca intra lejer in parlament, iar UDMR nu intra deloc

Un recent sondaj de opinie, realizat de INSCOP la comanda News.ro, releva ca, daca duminica ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar castiga detasat, cu peste 30% din voturi, urmat de PNL, cu 20,1% si AUR cu 19,5%.

USR, pe care sondaje precedente il aratasera in plina revenire, este dat la doar 11,9%  – scadere cauzata, probabil, de recentele scandaluri legate de Elena Lasconi si Vlad Voiculescu.

Marea surpriza a sondajului o reprezinta insa scorul de 5,2% pe care l-ar obtine SOS, partidul Dianei Sosoaca – in timp ce UDMR, cu 4,9%, nu ar intra deloc in Parlament.

Paradoxal e faptul ca, desi majoritatea par sa mizeze in continuare pe coalitia aflata actualmente la putere (PSD si PNL au in total peste 50% din voturi), doua treimi dintre cei intervievati sunt pesimisti in ceea ce priveste directia in care se indreapta lucrurile in Romania.

Datele sondajului au fost culese in perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul esantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de incredere de 95%.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Donald Trump ii momeste pe magnatii petrolului: el le promite ca va anula politica ecologica a lui Biden, daca ii vor dona un miliard de dolari

Donald Trump, candidatul dreptei americane la presedintie, le-a promis patronilor companiilor petroliere ca va anula…

31 de secunde ago

Doi politisti francezi, impuscati de un barbat chiar in cladirea unui comisariat din Paris. Unul dintre ei este in stare grava

Doi politisti au fost grav raniti de gloante, joi seara, intr-o sectie de politie din…

16 minute ago

Benjamin Netanyahu, dupa refuzul SUA de a mai trimite arme Israelului: „Vom lupta si cu unghiile, daca va fi nevoie!”

Fortele de Aparare ale Israelului au afirmat joi ca armata dispune de suficiente munitii pentru…

30 de minute ago

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

11 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

11 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

7 ore ago