Categories: externe

PREMIERA. Prim-ministrul HOMOSEXUAL al unei tari europene s-a CASATORIT cu partenerul sau

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, s-a casatorit cu partenerul sau homosexual, devenind astfel primul lider al Uniunii Europene implicat intr-o casatorie intre persoane de acelasi sex.

Bettel are 42 de ani, fiind premier din 2013, din partea unui partid de centru-dreapta. El s-a casatorit vineri cu Gauthier Destenay, arhitect belgian, la cateva luni dupa ce Biserica Romano-Catolica a permis mariajul intre persoane de acelasi sex.

Premierul si arhitectul s-au tinut de mana cand au ajuns la primaria din Luxemburg, fiind aplaudati de peste 100 de oameni.

„Multumesc tuturor luxemburghezilor”, a declarat Bettel dupa ceremonie, citat de AFP.

Printre invitati s-a aflat si premirul din Belgia, Charles Michel, care a spus ca a venit la „ununta unor prieteni”.

„Luxemburg ofera imaginea unei tari avansate social. Este un mesaj intr-o perioada in care homofobia este in crestere in Europa”, a declarat jurnalista Stephane Bern, prietena a cuplului.

Parlamentul din Luxemburg a aprobat casatoriile intre persoane de acelasi sex in iunie 2014, iar primul mariaj a avut loc la 1 ianuarie 2015.

„As fi putut sa-mi ascund homosexualitatea sau sa o reprim si sa fiu nefericit toata viata. As fi putut sa am relatii cu cineva de sex diferit si sa intretin relatii homosexuale in secret. Dar mi-am spus ca, daca vreau sa fiu politician, trebuie sa fiu onest, trebuie sa fii onest cu tine insuti si sa accepti ceea ce esti”, a declarat Bettel la televiziunea publica belgiana, cu putin timp inainte de casatorie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

14 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

14 ore ago