politica

Premierul Ciuca, mesaj dur in cazul lui Sosoaca: „Institutiile abilitate trebuie sa se autosesizeze”

Premierul interimar Nicolae Ciuca a comentat taios, luni, faptul ca senatoarea AUR Diana Sosoaca a refuzat sa poarte masa in plenul Parlamentului. El le-a cerut institutiilor sa se autosesizeze.

„Orice cetatean trebue sa respecte regulile. Regulile sunt stabilite de specialisti si aprobate la nivel guvernamental, ca atare institutiile statului trebuie sa isi faca datoria. Cu certitudine trebuie o verificare facuta de catre institutiile abilitate in acest sens, acestea sunt in masura sa se autosesizeze”, a declarat Ciuca intrebat de jurnalisti despre comportamentul lui Sosoaca.

„Este o crasa nesimitire, doamna Sosoaca pune in pericol vietile altora pentru ca ea sa devina vedeta de televiziune. Toate televiziunile s-au ocupat azi de ea”, a comentat jurnalistul Liviu Avram la Digi24.

Modul in care Sosoaca s-a prezentat in Senat, inca din prima zi, a fost remarcat de televiziunile de stiri, care au prezentat insistent imagini cu senatoarea AUR.


Sosoaca refuza sa poarte masca, sustinand ca are adeverinta medicala. Si sotul ei, prezent deseori la manifestarile „anti-botnita” ale lui Sosoaca, are o asemenea adeverinta. Sosoaca nu a prezentat niciodata public aceasta adeverinta.

Sosoaca a declarat recent ca numarul de infectari cu coronavirus a crescut din cauza celor care poarta masca de protectie. „Este normal, pentru ca nu mai avem oxigen si atunci toate bacteriile si virusii pe care noi le expectoram in masca ii reintegram in plamani”, a sustinut Sosoaca.

„Masca nu trebuie sa fie obligatorie. Cine doreste sa si-o puna pe fata poate sa-si puna si 10, nu are decat, dar nu trebuie sa fie obligatorie. Aici ma delimitez de toate celelalte opinii ale celor care ma inconjoara. Masca nu trebuie sa fie obligatorie, nu pentru ca am eu o problema ci pentru ca exista cercetari stiintifice cu privire la efectele negative pe care le provoaca purtatul mastii timp indelungat.

Mai ales ca dupa ce s-a instituit aceasta a obligativitatii purtarii mastii in toate spatiile numarul de infectari a crescut. Este normal, pentru ca nu mai avem oxigen si atunci toate bacteriile si virusii pe care noi le expectoram, le respiram in masca, noi dupa ce tragem aer in piep le reintegram impreuna cu alte bacterii si alti virusi, deci va dati seama ce infectii se pot provoca in plamani”, a spus Sosoaca intr-un live pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

BREAKING Chereches este adus astazi inapoi in tara pentru a-si executa pedeapsa. Nu e adus cu avionul

Fostul primar din Baia Mare, Catalin Chereches, va fi adus  astazi, marti, inapoi in Romania…

10 minute ago

Ciolacu i-a adus pe Firea si Cirstoiu fata in fata la sediul Guvernului. I-a propus lui Firea sa fie sefa de campanie a lui Cirstoiu

Seful PSD, Marcel Ciolacu, a convocat-o pe sefa PSD Bucuresti, Gabriela Firea, si pe sefii…

2 ore ago

Profesor din Pitesti, retinut pentru molestarea unei minore, chiar la scoala. El preda la Colegiul Bratianu

Un profesor din Pitesti a fost retinut, marti, fiind acuzat ca a agresat sexual o…

25 de minute ago

Germania si Polonia vor lansa saptamana viitoare o coalitie a „vehiculelor blindate” pentru Ucraina

Berlinul si Varsovia au convenit sa formeze o „coalitie a vehiculelor blindate” pentru a sprijini…

26 de minute ago

Cel mai mare faliment din China, frauda de 78 de miliarde de dolari. Inselaciunea o depaseste in gravitate pe cea comisa de Enron Corporation din SUA

Se amplifica scandalul financiar in care este implicata China Evergrande Group, corporatie chineza fondata de…

3 ore ago