externe

Presa de stat rusa se intoarce impotriva „tradatorului” Mike Johnson. Presedintele Camerei Reprezentantilor a sustinut pachetul de ajutor militar pentru Ucraina

Propagandistii presedintelui rus Vladimir Putin au schimbat modul in care il descriu pe Mike Johnson, presedintele Camerei Reprezentantilor, dupa ce liderul republican a sustinut adoptarea unui pachet de ajutor suplimentar pentru Ucraina, relateaza Newsweek.

In timpul unei emisiuni de duminica a talk-show-ului de televiziune „Duminica seara cu Vladimir Soloviov”, propagandistul l-a numit pe Johnson „tradator” pentru ca a promovat finantarea suplimentara pentru Kiev, in ciuda faptului ca membri ai Partidului Republican s-au opus masurii.

Camera Reprezentantilor a adoptat sambata un pachet de 60,8 miliarde de dolari destinati sa sprijine razboiul Ucrainei impotriva Rusiei, dupa luni de opozitie din partea parlamentarilor republicani. Johnson a promovat proiectul de lege ca fiind „lucrul corect” de facut.

Soloviov a declarat duminica ca noul proiect de lege a fost o „victorie brutala” pentru Biden, deoarece „nu le-a dat nimic republicanilor”.

„Biden a obtinut totul. Se pare ca a folosit metode de culise pentru a-l atrage de partea sa pe omul pe care republicanii l-au ales sa reprezinte Camera Deputatilor”, a declarat Soloviov, referindu-se la Johnson.

„[Johnson] i-a tradat!”, a continuat el. „I-a tradat total! Nu noi, noi nu avem prieteni acolo…Asta este tot ce trebuie sa stiti despre politica americana”, a mai spus propagandistul.

Mass-media de stat din Rusia si-a aratat anterior sustinerea fata de Johnson. Propagandista Olga Skabeeva, s-a referit la Mike Jonhnson ca fiind „Johnson al nostru” intr-o emisiune de la inceputul acestei luni. Potrivit relatarii lui Davis, declaratii similare au fost facute despre fostul presedinte Donald Trump, unele gazde de televiziune referindu-se la el ca fiind „Trump al nostru” sau „Trumpushka”.

O serie de republicani s-au pronuntat impotriva lui Johnson si a aprobarii unui ajutor suplimentar pentru Ucraina, inclusiv conservatori precum reprezentanta Marjorie Taylor Greene din Georgia, care a introdus o motiune de vacantare impotriva presedintelui Camerei Reprezentantilor dupa ce acesta a colaborat cu democratii pentru a trece o lege federala pentru cheltuieli de 1.200 de miliarde de dolari pentru a evita intrarea in incapacitate de plata partiala a guvernului.

Greene a fost laudata de Margarita Simonian, o propagandista de top a Kremlinului si redactor-sef al canalului media rusesc de stat RT, in timpul talk-show-ului lui Soloviov de duminica, numind-o pe congresmena „o adevarata frumusete”.

„Marjorie Taylor Greene pe care tocmai ati aratat-o este o frumusete”, a spus Simonian dupa ce Soloiov a aratat clipuri cu reprezentanta. „Este unul dintre putinii membri ai Congresului american care incearca sa arate ca o persoana in sensul vechi al cuvantului.”

Greene apare deseori la televiziunea de stat rusa si a fost acuzata ca rostogoleste propaganda Kremlinului. Ea a respins astfel de acuzatii.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

5 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

O oră ago

PSD Prahova si-a schimbat candidatul la o primarie cu nevasta acestuia. Candidatul are condamnare penala

Organizatia PSD Prahova a schimbat pe ultima suta de metri candidatura pentru Primaria comunei Sotrile…

37 de minute ago

„Cadouri” PSD la Pascani: cabanos, salam, pui, sunca, cozonac

PNL Pascani a anuntat joi ca va face plangere penala impotriva conducerii PSD Pascani pentru…

O oră ago

Slanic: Si mai multi oameni vor fi evacuati din blocurile aflate in zona strazii prabusite. PSD si PNL isi arunca vina reciproc

Departamentului pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, sa extinda perimetrul de siguranta prin evacuarea…

2 ore ago

Afaceri imobiliare dubioase si la Brasov. Primarul acuza majoritatea PSD-PNL ca vrea infiintarea un hotel in locul unei gradinite

Primarul Brasovului, Allen Coliban, acuza majoritatea PSD-PNl din Consiliul Local ca se opune infiintarii unei…

O oră ago