externe

Presedintele Cehiei il sustine pe Viktor Orban: „Persoanele transgender mi se par dezgustatoare”

„Persoanele transgender mi se par dezgustatoare”, a declarat duminica, intr-un interviu televizat, presedintele Cehiei, Milos Zeman, comentand legea din Ungaria care interzice materialele LGBT in scoli, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Zeman, recunoscut pentru declaratiile sale controversate, a raspuns la o intrebare despre legea adoptata in aceasta luna in Ungaria si care interzice raspandirea in scoli a materialelor considerate a promova homosexualitatea si schimbarea de sex.

„Daca iti faci operatie de schimbare de sex, practic te automutilezi”, a declarat Zeman pentru CNN Prima. „Orice operatie este un risc, iar persoanele transgender mi se par dezgustatoare”, a adaugat el.

Legea respectiva a fost criticata puternic de opozitia din Ungaria, de organizatii de aparare a drepturilor omului si de multe state membre ale UE. La summitul UE de saptamana trecuta, premierul olandez Mark Rutte i-a cerut omologului sau ungar Viktor Orban sa respecte drepturile LGBT sau sa iasa din blocul comunitar.

Mai mult de jumatate dintre cele 27 de tari membre ale UE s-au opus legii, insa Cehia nu se numara printre ele. Zeman a spus ca a condamna legea ar insemna un amestec in treburile interne ale unei tari.

In Cehia, presedintele are puteri executive limitate, insa Zeman si predecesorii sai au avut o influenta puternica asupra dezbaterii publice. Zeman este de asemenea cunoscut pentru simpatiile sale pentru Rusia si China si a criticat imigratia din tarile musulmane.

„Viktor Orban spune ca nu este impotriva homosexualilor, ci impotriva manipularii nu doar a parintilor, dar si a copiilor in privinta educatiei sexuale”, a declarat Zeman.

„Nu vad niciun motiv sa nu fiu de acord, deoarece sunt complet iritat de sufragete, miscarea ‘Me Too’ si Prague Pride”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Compania maritima Maersk avertizeaza asupra reducerii capacitatilor de transport de marfa dupa atacurile din Marea Rosie

Consecintele atacurilor comise de militiile Houthi asupra portcontainerelor in Marea Rosie pun presiune asupra capacitatilor…

4 minute ago

Rusia: Criza de forta de munca in industria de petrol si gaze, armata ofera salarii mai mari si mai multe avantaje

Industria ruseasca de petrol si gaze a fost cruciala pentru finantarea invaziei din Ucraina, oferind…

7 minute ago

Anuntul Moscovei de Paste: „Presedintele Putin a ordonat exercitii nucleare” pentru a speria Occidentul

Rusia a anuntat luni ca va organiza un exercitiu militar care va include antrenamente pentru…

2 ore ago

Primarul Bucurestiului, Nicusor Dan, sustine ca ar mai avea nevoie de inca trei mandate pentru a rezolva toate problemele orasului

Actualul primar al Capitalei, Nicusor Dan, spune ca ar mai avea nevoie de inca trei…

4 ore ago

Atac murdar al lui Piedone pe teme religioase: „Nicusor, stim ca nu esti dus la biserica, te opui familiei traditionale”

Cristian Popescu Piedone a lansat un atac murdar, in a doua zi de Paste, la…

4 ore ago