news

Primul judet in care mastile devin obligatorii si pe strada: „Fiecare persoana care are peste 5 ani va fi obligata sa poarte masca”

Masca devine obligatorie, de miercuri, in toate localitatile din judetul Arges, dupa ce autoritatile au ajuns sa raporteze 100 de cazuri noi de COVID-19 in fiecare zi. Si programul teraselor va fi restrictionat, a anuntat, marti, prefectul de Arges, Emanuel Soare.

Fiecare persoana care are peste 5 ani va fi obligat sa poarte masca, de miercuri, pe strada si in locurile publice sau private unde sunt mai mult de doua persoane, a anuntat, marti, prefectul Argesului, Emanuel Soare, intr-o conferinta de presa, dupa ce a avut loc sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de UIrgenta. Masura a fost luata dupa ce, in Arges, au fost raportate, zilnic, in ultimele zile, circa 100 de cazuri noi de COVID-19.

„Amenzile sunt cele prevazute de legislatia in vigoare, de la 500 de lei pana la 2.500 de lei. Se vor aplica amenzile in cuantum maxim pentru ca suntem constienti ca in acest moment trebuie sa schimbam modul in care insistam asupra masurilor care trebuie respectate si asupra modului in care intelegem ca trebuie sa le adoptam. Scopul nostru este ca din acest moment fiecare cetatean sa respecte regulile, sa poarte masca si sa respecte distanta fizica. (…) Toate deciziile intra in vigoare din momentul acesta, cu exceptia obligativitatii purtarii mastii, care va intra in vigoare de maine dimineata (miercuri – n.r.)”, a spus prefectul, citat de Mediafax.

Intrebat pentru ce perioada va fi in vigoare obligativitatea purtatorii mastii, prefectul Emanuel Soare a spus ca nu exista o perioada stabilita, aceasta masura urmand sa fie mentinuta pana cand va incepe sa scada numarul cazurilor pozitive, sa se ajunga la un numar de cazuri in care sa se considere sa amenintarea nu mai e atat de mare.

Si programul teraselor va fi restrictionat, pana la ora 22.00 in timpul saptamanii si 23.00 in weekend.

„Orice operator care nu respecta legislatia in vigoare va fi amendat si inchis pentru o perioada de14 zile”.

Totodata, prefectul Emanuel Soare a precizat ca in prezent, niciuna dintre localitatile judetului Arges nu indeplineste criteriile pentru a intra in carantina.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

3 ore ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

O oră ago

Fortele ruse ataca cu blindate regiunea Harkov, deschizand un nou front. Ucraina: „Atacurile au fost respinse”

Fortele ruse au lansat vineri dimineata un atac terestru blindat asupra regiunii Harkov din nord-estul…

O oră ago

Olt: Primul dosar penal pentru coruperea alegatorilor. Faina si malai din camion ca „daruri de Paste” – Video

Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal in care efectueaza cercetari…

2 ore ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

4 ore ago