Categories: actualitate

PSD a angajat un consultant american, disperat ca se prabuseste fara oprire: „Se vad rezultatele”

Marcel Ciolacu a angajat un consultant american in incercarea de a redresa PSD,  care se confrunta cu o continua scadere in sondaje. 

Europa Libera anunta ca americanul se va ocupa de strategia politica a pesedistilor. el a venit cam de o luna si se va ocupa inclusiv de interpretarea sondajelor opinie. De asemenea, un rol important in echipa lui Marcel Ciolacu il are consultantul politic Bogdan Popescu, acesta lucrand cu mai multi lideri PSD in ultimii 17 ani.

Popescu a inceput sa lucreze alaturi de PSD inca din 2003, cand a fost consilierul lui Mihai Tanasescu, fost ministru de Finante in guvernul Nastase. Dupa aceea, consultantul politic a trecut in echipa lui Mircea Geoana in perioada 2007 – 2009, apoi a lucrat pentru Victor Ponta. Colaborarea lui Bogdan Popescu continua cu PSD prin intermediul lui Valeriu Zgonea in perioada cand acesta ajunge numarul doi in PSD si presedinte al Camerei Deputatilor. Printre contractele avute de Bogdan Popescu s-a aflat si cel cu actualul primar al municipiului Constanta, Decebal Fagadau.

Consultantul politic se afla intr-o relatie cu deputata ProRomania, Gabriela Podasca, cei doi avand impreuna un copil.

„Bogdan Popescu a avut mana libera sa aduca la partid si un consultant din afara tarii. El este cel care ne-a propus consultantul american, iar acesta se va ocupa de strategia politica a partidului. Colaborarea cu ei a inceput cam de o luna si se vad rezultatele. Consultantul american este cel care se va ocupa si de partea de sondaje, in special interpretarea datelor”, au declarat surse din conducerea PSD pentru Europa Libera.

Informatia privind consultantul american a fost confirmata pentru Europa Libera de mai multi lideri social-democrati. Potrivit acestora, au existat mai multe intalniri de lucru in format restrans la care a participat si consultantul american.

Pe cand era lider al PSD, siMircea Geoana a apelat la o firma de consultanta americana – Benenson Strategy Group (BSG) inaintea campaniei prezidentiale din 2009. Valeriu Zgonea anunta dupa semnarea contractului ca reprezentantii BSG vor lucra direct cu grupul de strategie politica al PSD, format din Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea si Dan Nica. Viorel Hrebenciuc declara in aprilie 2009 ca treizeci de oameni de la BSG vor veni in Romania pentru a lucra alaturi de echipa de campanie a partidului.

Un consultant american a avut si Victor Ponta in campania prezidentiala din 2014. Mitch Stewart a aparut chiar intr-un interviu la Antena 3 in care a prezentat viziunea sa despre cum ar putea castiga Ponta prezidentialele. De fiecare data, consultantii americani au fost prezentati ca fiind strategi care au lucrat si pentru fostul presedinte american Barack Obama.

Liviu Dragnea a apelat la consultanti din Israel in campania electorala din 2016, cel care a condus echipa din Romania fiind Asaf Eisin. Consultantii au ramas in Romania pana la europarlamentare din mai 2019, ei aflandu-se in sediul PSD din Baneasa in seara alegerilor. Aisaf Eisin a lucrat si in Serbia, fiind consultantul presedintelui Aleksander Vucic.

Contractul cu firma din Israel a fost reziliat de Viorica Dancila, care a preferat sa lucreze pentru prezidentiale cu firma lui Anton Pisaroglu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

O oră ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

5 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

29 de minute ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

54 de minute ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

3 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago