politica

„PSD este pregatit pentru a prelua guvernarea”. Planurile PSD dupa daramarea Guvernului Orban

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat joi, la Sibiu, ca pandemia putea fi mai bine gestionata de actualul guvern, iar PSD este pregatit sa preia guvernarea alaturi de alte partide.

„Pandemia putea fi, si asta e opinia noastra, mai bine gestionata, evident, daca vocea expertilor era auzita intr-adevar si ascultata in deciziile care urmau a fi luate la momentul oportun. Ultima informatie care a fost mentionata inclusiv ieri, in discutia din plenul Parlamentului, este acea achizitie extrem de dubioasa privind practic imbunatatirea in tot ce inseamna serviciile medicale de urgenta si pentru cei care se afla in situatii grave, achizitionarea unor echipamente medicale care nu au mai venit, avansul platit…”, a spus Victor Negrescu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca motiunea de cenzura care va fi depusa luni „are toate sansele sa treaca”.

„Sunt multe astfel de cazuri care ne imping spre depunerea, luni, a motiunii de cenzura, o motiune de cenzura care, in opinia noastra, are toate sansele sa treaca. (…) Scopul nu este sa schimbam un guvern de dragul de a schimba un guvern, este sa sanctionam un guvern care nu a fost capabil sa gestioneze pandemia, care nu a fost transparent in achizitiile publice, care mai degraba a facut politica, in loc sa faca o buna administrare a tarii.

Evident, avem o serie de propuneri prin care vrem sa construim ulterior, cat se poate de rapid, o guvernare solida, transparenta. Noi am prezentat inclusiv varianta unui guvern la care pot participa toate formatiunile politice.

Urmeaza (…) sa avem o decizie la nivelul structurilor noastre decizionale pentru a vedea care este directia de urmat si (…) care sunt propunerile sau care este propunerea de prim ministru. PSD este pregatit pentru a prelua guvernarea alaturi de celelalte partide care vor sa isi asume aceasta responsabilitate”, a precizat Victor Negrescu, citat ede Agerpres.

Victor Negrescu si-a inaugurat, joi, biroul de europarlamentar in sediul Organizatiei Judetene Sibiu a PSD, unde a spus ca va incerca sa revina trimestrial pentru a acorda audiente cetatenilor. In perioada in care Negrescu nu va fi prezent la biroul sau de la Sibiu, va avea un angajat care va prelua mesajele de la sibieni si i le va transmite la Parlamentul European. Victor Negrescu spune ca se bazeaza si pe o viitoare comunicare online cu cetatenii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

2 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

3 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

3 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

3 ore ago

Polonia: Pretul gazelor va creste cu peste 50%, anunta cel mai mare furnizor de gaze din tara. Cum incearca guvernul sa atenueze impactul asupra populatiei

Cel mai mare furnizor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, a trimis clientilor sai scrisori…

3 ore ago

In ciuda amenintarilor cu deportarea, si mai multi migranti incearca sa ajunga in Marea Britanie

Zeci de migranti in doua barci pneumatice au ajuns sambata pe coasta de sud a…

4 ore ago