politica

PSD, pe cale sa dea o noua lovitura dura PNL-ului, il preia pe primarul Aradului. Declarativ, Ciolacu este impotriva traseismului: „Migratia nu este sanatoasa”

Primarul liberal al municipiului Arad, Calin Bibart, negociaza in aceste zile trecerea la PSD, pentru a candida pentru un nou mandat din partea acestui partid, au declarat, luni, pentru Agerpres, surse din randul social-democratilor, in timp ce liderul PNL Arad, Gheorghe Falca, nu doreste sa comenteze si spune ca oficial Bibart este candidatul liberalilor.

In ultimele saptamani, zvonurile privind trecerea lui Calin Bibart la PSD, pe fondul neintelegerilor mai vechi pe care le-ar avea cu liderii PNL Arad, s-au inmultit, insa nicio parte implicata nu a dorit sa faca declaratii oficiale.

Surse din PSD Arad au declarat insa ca aceste negocieri exista si ca un prim termen pe care Bibart l-a primit pentru a lua o decizie a fost duminica seara. Totusi, acest termen a fost prelungit cu cateva zile, astfel ca actualul primar al Aradului ar urma sa le ofere un raspuns final social-democratilor in aceasta saptamana.

Conform surselor, daca Bibart accepta trecerea la PSD; el va fi candidatul formatiunii la Primaria Arad la alegerile din iunie, dar va prelua si presedintia organizatiei municipale a PSD.

Contactat de Agerpres, presedintele executiv al PSD Arad, Florin Tripa, a spus ca in acest moment nu poate confirma si nici infirma informatiile legate de negocierile care au loc.

La randul sau, presedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falca, nu a dorit sa comenteze eventuala plecare a lui Bibart, precizand ca din punctul de vedere al liberalilor, actualul primar este candidatul oficial pentru un nou mandat.

„Domnul Bibart a participat la Colegiul Director cand a fost votat candidat si a fost validat de Biroul Permanent National al PNL”, a spus Falca.

Primarul Calin Bibart nu a putut fi contactat pentru a oferi declaratii.

Pe de alta parte, in ultimele zile mai multi alesi locali din PNL au trecut la PSD. Presedintele PSD Arad, Mihai Fifor, a declarat ca „odata cu aparitia ordonantei de urgenta care le permite consilierilor locali, viceprimarilor si primarilor sa aleaga un alt partid decat cel din care fac parte pentru a candida pentru alegerile locale, sigur ca sunt mai multi colegi din Arad care si-au aratat dorinta de a veni catre PSD fara a-si pierde mandatele”.

„Viceprimarul cu atributii de prima de la Gurahont, Daniel Blaj, a decis ca va continua alaturi de PSD si va candida pentru un mandat de primar la Gurahont din partea PSD. De asemenea, viceprimarita de la Barsa, Luminita Toma, a decis ca paraseste PNL si va candida pentru un mandat de primar. In aceeasi situatie suntem cu viceprimarii de la Brazii si Silindia (ambii PNL – n.r.). E o perioada in care fiecare isi defineste optiunea si pana la depunerea dosarelor probabil vom mai vedea astfel de miscari”, a declarat Mihai Fifor.

In tabara PNL, pana acum si-a anuntat trecerea de la PSD primarul comunei Paulis, Ioan Turcin.

Referitor la eventuala plecare a lui Calin Bibart, presa locala a scris cu mai multe ocazii despre neintelegerile pe care le-ar avea cu liderii judeteni ai PNL, pe care nicio tabara nu le-a negat public. Totodata, in pozitiile publice din ultimele luni, Bibart nu s-a asociat cu PNL si nu a mai participat la conferintele de presa ale partidului, nici la cea in care a fost anuntat drept candidat.

La mijlocul anului 2019, Calin Bibart era viceprimar cand a preluat functia de primar, detinuta pana atunci de Gheorghe Falca, care renuntase la mandat pentru ca a fost ales europarlamentar.

La alegerile din toamna anului 2020, Bibart a obtinut 14.613 voturi in cursa pentru Primaria Arad, fiind cu 2.738 de voturi in fata principalului contracandidat, senatorul Adrian Wiener (USR PLUS).

Ciolacu: „Migratia nu este sanatoasa”

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a declarat vineri, la Beclean, ca migratia membrilor de partid nu este sanatoasa nici pentru PSD, nici pentru PNL si ca le-a cerut presedintilor de consilii judetene de la ambele partide sa isi asume oprirea acestui fenomen.

„Cu totii traim in Romania in ultimii 30 de ani. Intotdeauna, inainte de alegeri, au fost astfel de lucruri. Am avut un mic dejun de lucru impreuna cu presedintii consiliilor judetene, atat de la Partidul Social Democrat, cat si de la Partidul National Liberal, si personal am avut la dansii o rugaminte: cred ca trebuie sa intram intr-o alta epoca de democratie a Romaniei si aceste lucruri cumva sa le lasam in urma si sa ne asumam foarte clar, inainte de a candida, din ce partid facem parte si sa oprim aceasta migratie, care nu este sanatoasa pentru niciunul dintre cele doua partide”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

10 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

10 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

10 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

10 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

10 ore ago