politica

PSD se zbate degeaba. Rares Bogdan: „Avem un plan bine pus la punct. Stim toate mutarile, ca la sah”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat joi, la Digi24, ca liberalii au o strategie „ca la sah” si ca vor actiona in functie de miscarile PSD in ceea ce priveste eventuala depunere a unei motiuni de cenzura.

„Nu ne intereseaza ce face PSD, i-am vazut unde au adus Romania. PSD nu mai este un partid cu care sa poti macar sa dialoghezi”, a spus Rares Bogdan la Digi24.

Intrebat daca pot fi organizate si alegeri parlamentare anticipate, si alegeri locale in doua tururi, in cazul in care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea pe proiectul localelor, ceea ce ar putea duce la o motiune de cenzura din partea PSD, Rares Bogdan a spus: „Avem si alte optiuni. Nu pot sa va dezvalui strategia, e bine pusa la punct. In momentul in care vedem urmatoarea mutare a PSD, vom lua o decizie. Vom folosi toate prerogativele constitutionale”, a spus el.

Intrebat daca, in cazul in care actualul guvern cade in urma unei motiuni de cenzura, PNL are in vedere si optiunea unei ordonante de urgenta, Bogdan a spus: „Nici nu confirm, nici nu infirm. E o varianta”.

Bogdan a precizat ca nu pot fi organizate alegerile parlamentare anticipate in aceeasi zi cu cele locale, dar ar putea fi organizate cu „o zi, o saptamana, doua saptamani inainte”.

El a aratat ca, in baza simularilor facute de PNL, partidul ar castiga circa 500-800 de primari, in timp ce PSD s-ar prabusi de la 1.700 de primari la 500 de primari.

In aceste conditii, „PSD nu poate sa nu depuna motiune de cenzura, pentru ca exista presiunea primarilor”, a spus Rares Bogdan.

El a adaugat ca, daca social-democratii nu depun motiune, „exista un plan bine definit inca de la mijlocul lunii decembrie, care a fost activat sau se va activa zilele astea, si care are toate mutarile, ca la sah. La fiecare mutare a PSD, noi avem mutarea complementara”.

Intrebat daca exista o majoritate negociata pentru daramarea guvernului PNL pentru alegeri anticipate, in cazul in care PSD nu depune motiune de cenzura, Rares Bogdan a raspuns: „Noi nu ne dam jos guvernul, ca lucrurile sa fie clare”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rares bogdan

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

11 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

11 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

14 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

11 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

11 ore ago