politica

PSD-ul maghiar incepe sabotajul. Conditii puse la Cotroceni: Rares Bogdan sa nu faca parte din noul guvern si fara alegeri locale in doua tururi

Liderii UDMR au venit cu conditii dure la Palatul Cotroceni pentru a sustine noul guvern. Ei nu vor alegeri locale in doua tururi si nici ca Rares Bogdan sau Florin Roman sa faca parte din guvern.

Kelemen Hunor i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, in timpul consultarilor de la Cotroceni, ca nu va sustine viitorul guvern daca se va modifica legea alegerilor locale si se va reveni la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar mai fi cerut in timpul intalnirii de vineri ca liberali considerati anti-maghiari din cauza unor iesiri publice, gen Rares Bogdan sau Florin Roman, sa nu faca parte din viitorul cabinet.

Proiectul USR privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respins in urma cu doua saptamani de Comisia de administratie din Senat. La cele sapte voturi „impotriva” a contribuit si un senator UDMR.

Pentru respingerea initiativei legislative au votat senatorii PSD Florin Carciumaru, Eugen Dogariu, Carmen Dima, Liviu Mazilu, Lucian Trufin si Roxana Paturca, dar si senatorul UDMR Cseke Attila. In favoare, au votat doar senatorii Florina Presada (USR) si Catalin Toma (PNL).

Luna trecuta presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat ca in Parlament exista cinci astfel de initiative legislative si a facut un apel la Opozitie pentru a se uni.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

12 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

12 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

12 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

12 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

12 ore ago