Categories: politica

De ce PSD vrea sa-i gratieze pe corupti: „Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie” – Video

Senatorul PSD Serban Nicolae a explicat de ce doreste sa fie gratiati cei care au comis fapte de coruptie. El a depus un amendament in acest sens la Legea gratierii.

„Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara si asa mai departe…”, a explicat, luni, foarte nervos Serban Nicolae.

Senatorul PSD Serban Nicolae, presedinte al Comisiei juridice din Senat, vrea sa aduca mai multe modificari proiectului Legii gratierii adoptat de Guvernul Grindeanu. Printre altelele, ar urma sa beneficieze de gratiere si cei condamnati pentru fapte de coruptie, inclusiv pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Potrivit Hotnews, amendamentele au fost depuse deja la Comisia juridica, unde incep maine dezbaterile pe marginea proiectului de lege.

Senatorul propune eliminarea articolelor care se refera la infractiunile de coruptie – art. 289-294 precum si a articolului 297, care se refera la abuzul in serviciu, sau a articolul 269 – favorizarea faptuitorului – prevazute in noul Cod Penal, dar si cele din vechiul Cod Penal, din lista pedepselor pentru care nu se beneficiaza de gratiere, asa cum apare acum in proiectul legislativ.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

6 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

6 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

4 ore ago