Categories: news

Puiu Popoviciu a fost prins. In ce tara se afla milionarul fugar

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost retinut, luni, la Londra, acesta fiind dat in urmarire internationala de pe 3 august, ca urmare a condamnarii la 7 ani de inchisoare pentru tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren al Universitarii de Stiinte Agronomice Bucuresti.

„Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost retinut in cursul acestei zile, de catre London Metropolitan Police. Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene. In prezent, se deruleaza procedura legala in astfel de situatii. Politia Romana a informat Curtea de Apel Bucuresti si Ministerul Justitiei, institutii abilitate sa se ocupe de extradarea celui in cauza”, transmite Politia Romana.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca autoritatile din Romania au obtinut informatii referitoare la locul in care se afla Gabriel Popoviciu, fiind informati politistii din Londra. La randul lor, acestia ar fi reusit sa ia legatura cu avocatul omului de afaceri, iar ulterior Popoviciu a mers la sectia de politie, alaturi de aparatorul sau.

Omul de afaceri a fost condamnat pe 2 august, insa politistii nu l-au gasit, fiind dat in urmarire internationala. Gabriel Popoviciu ar fi parasit Romania in luna iunie, cea mai recenta adresa din evidentele nationale fiind la Monaco.

Ulterior disparitiei, avocatul sau, care este si fost director FBI, Louis Freeh, a transmis, printr-un comunicat de presa, ca e „profund dezamagit” de decizia instantei supreme de a-l condamna pe acesta la 7 ani de inchisoare, precizand ca hotararea nu este sustinuta nici de lege, nici de fapte.

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare, pentru tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti (USAMV).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

7 ore ago

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

7 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

7 ore ago

Numarul deceselor provocate de inundatii in Kenya creste pe masura ce se anunta ploi torentiale in continuare

Peste 70 de persoane au murit in Kenya din martie, din cauza inundatiilor declansate de…

7 ore ago

Japonia: Cutremur de 6,5 grade in Insulele Bonin

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a lovit, sambata, Insulele Bonin din Japonia, a…

7 ore ago