Categories: politica

Reactie acida a lui Klaus Iohannis la refuzul PSD si ALDE de a participa la consultari privind viitorul premier

Presedintele Klaus Iohannis considera ca PSD si ALDE dau dovada de o „atitudine pur si simplu nepoliticoasa” prin refuzul de a participa la negocierile de miercuri privind nominalizarea viitorului premier.

„Este o atitudine pur si simplu nepoliticoasa. Nu imi dau seama ce vor dori sa obtina, dar cred ca gresesc”, a spus presedintele.

Liviu Dragnea a anuntat, marti dupa-amiaza, ca PSD refuza invitatia la consultari a presedintelui Iohannis si nu va merge miercuri la Cotroceni.

Liderul PSD a spus ca i se pare straniu ca sunt invitate la consultari partide care la acest moment nu sunt in Parlament, respectiv PMP si USR.

Liviu Dragnea a mai spus ca PSD vrea respectarea „cu strictete” a Constitutiei, iar
„maine e in functie actualul Parlament”.

Liviu Dragnea a mai tinut sa ii transmita presedintelui Iohannis ca PSD nu merge la Cotroceni „pentru a face exercitii de imaginatie”, asa cum s-a exprimat Klaus Iohannis in declaratia tinuta marti la Palatul Cotroceni.

„Dupa ce fiecare deputat si senator e validat si depune juramantul, si Parlamentul e constituit, se pot face consultari”, a mai punctat el, adaugand ca in acele conditii PSD va merge la Cotroceni „cu toata deschiderea”.

Dupa Dragnea, si ALDE si-a anuntat refuzul de a participa la consultari.

„Respectul fata de proceduri este o conditie obligatorie a calitatii regimului democratic, reprezentantii ALDE vor raspunde cu maxima solicitudine invitatiei presedintelui Romaniei de a participa la consultari in vederea formarii noului Guvern dupa convocarea Parlamentului, validarea mandatelor deputatilor si senatorilor si constituirea unei majoritati absolute fie de catre un singur partid, fie de catre o alianta de partide”, a transmis ALDE intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

24 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

4 ore ago

Slanic: Si mai multi oameni vor fi evacuati din blocurile aflate in zona strazii prabusite. PSD si PNL isi arunca vina reciproc

Departamentului pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, sa extinda perimetrul de siguranta prin evacuarea…

35 de minute ago

Afaceri imobiliare dubioase si la Brasov. Primarul acuza majoritatea PSD-PNL ca vrea infiintarea un hotel in locul unei gradinite

Primarul Brasovului, Allen Coliban, acuza majoritatea PSD-PNl din Consiliul Local ca se opune infiintarii unei…

12 minute ago

„Nu are sens sa ai Rusia la masa”. Ministrul ucrainean de Externe explica de ce Ucraina nu vede rostul invitarii Rusiei la Summitul pentru pace

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a explicat intr-un interviu pentru Foreign Affair ca Ucraina…

45 de minute ago

Prognoza OCDE: Perspective mai bune pentru economia mondiala – dar nu si pentru Germania

OCDE nu se asteapta ca economia Germaniei sa inregistreze o crestere mai puternica pana anul…

43 de minute ago