Replica lui Iohannis pentru „jurnalistul” PSD-ului: „Cine a incercat fraudulos sa se imbogateasca din necazul oamenilor, va plati”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a avut o replica limpede fata de intrebarile insinuante ale lui Iosif Buble, patron al site-ului pesedist stiripesurse.ro, din cadrul conferintei de presa de miercuri.

Iata cum a sunat intrebarea lui Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa: „Domnule Presedinte, si astazi, si in alte dati, ati facut apel insistent la romani, la toti, sa respectam ceea ce ni se spune atunci cand e vorba de prevenirea acestui coronavirus. E ok, e in regula. As vrea sa intreb daca acest Guvern, Guvernul Orban, mai are autoritatea morala sa dea astfel de sfaturi, in conditiile in care s-au intamplat cateva lucruri. In primul rand astazi a aparut un raport al Curtii de Conturi care a aratat ca in perioada pandemiei, a starii de urgenta, in principal, au fost achizitiile la Unifarm, Unifarm a carei situatie este cercetata in momentul acesta de procurorii DNA. Apoi, nu am auzit din partea dumneavoastra nicio declaratie publica atunci cand a aparut acea fotografie cu premierul, care cu cei apropiati nu prea respectau regulile. Au fost apoi niste intalniri politice care, la fel, nu au respectat regulile. Am vazut si de partea cealalta, si de la alte partide, ca nu se respectau regulile. In conditiile astea, cel putin in partea guvernamentala, ati vorbit cu ei macar in particular, le-ati atras atentia, pentru ca, facand astfel de lucruri, nu cred ca romanii vor lua un bun exemplu, atunci cand ii vad pe cei din frunte, care dau sfaturi fierbinti in a le respecta, dar ei nu le respecta?”.

Citeste si: Deputatul PSD Diana Tusa si Iosif Buble, in parc in plina epidemie: „Ca soparlele la soare”. Val de reactii dure: „Inconstienti criminali, asta sunt astia!”

Klaus Iohannis a raspuns clar si limpede ca „cine a incercat fraudulos sa se imbogateasca din necazul oamenilor, va plati”.

„E nevoie de respectarea acestor reguli de catre toata lumea. Dar haideti sa nu confundam actiunea generala cu actiunea punctuala a unor persoane care nu au inteles nimic. Guvernul, in ansamblu, isi face treaba, si-a facut treaba, gestioneaza treburile publice.

Pe de alta parte, in perioada starii de urgenta a existat un regim special de achizitii si am atras atentia si atunci, si acum ca, indiferent ce regim avem, legea trebuie respectata si oamenii trebuie respectati. Am spus-o si atunci, si o repet si acum, cine nu a respectat legea sau cine a incercat fraudulos sa se imbogateasca din necazul oamenilor, va plati si sunt convins ca cei care au gresit vor fi gasiti si trasi la raspundere”, a reactionat presedintele.

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, s-a grabit sa il felicite pe Iosif Buble pentrui interventia sa.

„Bravo pentru Iosif Buble de la Stiripesurse! I-a reamintit lui Klaus de toate nenorocirile realizate de guvernul sau! De contractele odioase din timpul pandemiei, de spriturile si petrecerile din guvern sau din locatiile de lux ale liberalilor, de bataia de joc la adresa romanilor. Felicitari, Ioska!”, a scris Stefanescu.

Citeste si: Fostul deputat PSD Rizea dezvaluie ca ii dadea lui Iosif Buble 1.000 de lei lunar „fara factura, fara chitanta”: „Ioska, pentru ‘platitori’”

Mai mult despre: ,

Comentarii: