news

Restrictii in Bucuresti, cat vor dura. Se inchid restaurantele, cafenelele, teatrele si cinematografele

Restaurantele, cafenelele, teatrele si cinematografele din Capitala se vor inchide, la fel si saloanele in care se organizeaza evenimente, iar purtarea mastii va fi obligatorie intre orele 7.45-21.15 in zona scolilor, a anuntat marti seara prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan. Restrictiile intra in vigoare de miercuri, 7 octombrie. Gheorghe Cojanu a mentionat ca toate aceste masuri sunt valabile cel putin in urmatoarele sapte zile sau atata timp cat rata de incidenta se va mentine peste 1,5 la mie.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice in unitatile de tip restaurante si cafenele, in interiorul cladirilor, nu este permisa in Municipiul Bucuresti.

Se face o exceptie pentru unitatile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisa servirea in interior, dar numai pentru cei care sunt cazati in respectivele unitati de cazare.

O alta precizare se refera la activitatea salilor de spectacole, concerte si alte asemenea. Este interzisa. In momentul in care rata de incidenta va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate.

Ne vom reintruni si vor fi reluate aceste activitati”, a precizat prefectul Capitalei.

Cojan a mai spus ca sunt luate in calcul si alte restrictii daca rata de infectare nu scade. El a spus ca daca rata de infectare va depasi 3 la mia de locuitori, atunci se poate ajunge si la carantinarea unor zone.

Legat de obligativitatea purtarii mastii de protectie pe o raza de 100 de metri in jurul unitatilor de invatamant, prefectul de Bucuresti a spus ca Primaria Capitalei si primariile de sector vor avea obligatia sa delimiteze aceste zone.

Deciziile au fost luate de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, care s-a intrunit marti seara pentru a decide ce restrictii vor fi impuse in Capitala, in contextul cresterii numarului de cazuri de COVID-19.

Intrebat marti seara daca este necesara inchiderea restaurantelor in Bucuresti, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca s-a stabilit „de la inceput” ca daca rata de infectare trece de 1,5 cazuri la mia de locuitori se inchid restaurantele, cinematografele sau teatrele.

„Nu sunt restrictii pe care le-am impus acum. Sunt restrictii pe care le-am impus de la inceput. Acel indice care trece de 1,5 inchide restaurantele, inchide cinematografele, inchide teatrele. Va urma si o perioada in care readaptam evenimentele private, in functie de evolutie”, a declarat Tataru, intrebat daca este necesara inchiderea restaurantelor in Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

4 ore ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

4 ore ago