politica

Revin alegerile locale in doua tururi pentru o reala legitimitate. Iohannis, solicitare catre PNL si USR PLUS

Presedintele Klaus Iohannis le-a cerut partidelor care cor forma viitoarea majoritate parlamentara, PNL si USR PLUS, sa modifice legislatia astfel incat sa se „asigure din nou alegerea primarilor in doua tururi de scrutin”.

„Avem mare nevoie de o noua majoritate credibila, care sa impuna rapid reformele legislative atat de asteptate si de necesare. Printre acestea se numara si modificarea legii care sa asigure din nou alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Este un pas esential pentru a garanta in perspectiva alegerilor din urmatorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orasele si comunele timp de 4 ani”, a spus Iohannis, luni.

Presedintele Iohannis a comentat si rezultatul alegerilor locale de duminica.

„Romanii au votat pentru o directie noua, a bunului simt, a respectului fata de cetatean, a democratiei. Oamenii isi doresc comunitati administrate de lideri competenti, care isi tin promisiunile si isi asuma raspunderea oricat de dificil ar fi, indiferent de circumstante.

Administratia publica locala trebuie reconstruita pe o serie de piloni fundamentali, precum transparenta, integritate, profesionalism, toate puse in slujba unui principiu esential – interesul public. Romanii au aratat ca sunt din ce in ce mai implicati in viata comunitatilor si mai interesati sa ia parte la procesul decizional. Ma bucura foarte mult participarea in numar mare a tinerilor la acest scrutin si interesul crescut pe care l-au aratat pentru alegeri. Indiferent de culoarea politica, cei care au castigat increderea alegatorilor sunt obligati sa livreze ceea ce se asteapta de la ei, si anume, o administratie publica locala eficienta, performanta, care sa garanteze si sa ofere prosperitate.

Votul de ieri a reprezentat, totodata, si un vot de blam la adresa minciunii, dezinformarii, stagnarii si incompetentei ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de catre PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde multi baroni pesedisti se credeau invincibili. Pentru ca Romania sa se modernizeze, epoca PSD trebuie sa se incheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importanta, fara precedent, dar este doar o victorie de etapa. Incurajez partidele democratice sa continue dialogul, pentru a oferi romanilor incredere in perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu solutii pentru dezvoltarea Romaniei”, a mai spus presedintele.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

3 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

O oră ago

Tarile G7 au convenit sa inchida centralele electrice pe carbune fara dispozitive de captare carbonului pana in 2035

Tarile G7, reunite in Italia, au decis marti sa inchida treptat centralele electrice pe carbune…

3 minute ago

NASA testeaza un mic motor cu reactie de numai 1,3 metri pentru a dezvolta avioane ultra-eficiente de noua generatie

Dezvoltarea unui nou sistem de motoare pentru avioane necesita cercetari si dezvoltari ample. In prezent,…

51 de minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

2 ore ago