Categories: news

REVOLTA in satul violatorilor la aflarea sentintei. „Pe ea de ce n-o aresteaza?”

Pronuntarea sentintei in cazul celor sapte tineri din Vaslui condamnati la inchisoare cu executare dupa ce au violat o fata de 18 ani in luna noiembrie anul trecut a starnit o adevarata revolta in comuna Valeni. Localnicii sunt indignati de pedepsele primite si cer ca si fata sa fie condamnata.

Cei 7 tineri se afla acumt in arestul Politiei judetene, dupa ce le-a fost schimbata masura controlului judiciar in arest preventiv. Echipe de politisti i-au ridicat azi de la domiciliu, la scurt timp dupa pronuntarea sentintei. Sute de localnici revoltati s-au adunat pe ulitele satului. Pe de o parte au fost o multime de voci care i-au sustinul pe tineri.

„Pe ea de ce n-o aresteaza, numai pe astia. E prea mare pedeapsa. Sunt cumva vinovati, dar si ea e vinovata de ce s-a dus cu ei? Putea sa mearga cu autobuzul”, au comentat unii, potrivit stirileprotv.ro. „Fata a fost de bunavoie. A urcat in masina de bunavoie. Ea are un album acasa cu care scrie cu ala am facut, ala n-a vrut”, a spus un alt localnic, care a mai declarat si ca „fata le-a distrus viata baietilor”.

Localnicii din Valeni i-au pus la zid si pe politisti, dar si pe procurori, pe care ii considera vionvati de condamnarea celor sapte violatori. ”Politia minte, la fel si procurorii, iar voi (jurnalistii – n.r.) ziceti ce spun ei. Au bagat la puscarie sapte oameni nevinovati. Fac 40 si ceva de ani de inchisoare pentru o obraznicatura. Dar adevarul va iesi la suprafata. Daca va fi nevoie, o sa mergem la Ministerul Justitiei si vom face greva foamei. Eu am o fata, dar i-as lua capul daca ar urca intr-o masina cu baieti, asa cum a facut nenorocita asta (victima – n.r.)”, le-a strigat jurnalistilor tatal lui Petrica Bolboceanu, dupa ce politistii l-au ridicat pe fiul sau pentru a-l conduce la arest.

Cei mai multi sustinatori s-au adunat la poarta lui Silviu Burada, cel care a primit cea mai aspra pedeapsa: 8 ani si 4 luni de inchisoare, scrie adevarul.ro. ”Daca erau niste amarati mai spuneai, dar sunt oameni la locul lor, oameni gospodari care acum trag necazul asta din cauza uneia care a ridicat coada. Justitie e asta? Trebuia si ea sa faca puscarie cot la cot cu toti sapte baieti. De la fiecare sa-i fi luat cate un an si sa ii fi dat si ei. Ce a cautat in masina cu doi baieti, Trebuia sa se duca acasa cu microbuzul. A primit ce a cautat. A nenorocit viitorul a sapte tineri. Pacat de baietii astia”, le plangea de mila o vecina a familiei Burada celor sapte violatori.

La iesirea lui Silviu Burada din locuinta, una dintre batrane a exclamat: ”Mi se rupe inima cand vad ca se duce la puscarie! Baiat in floarea varstei sa ajunga la puscarie. Pentru o fata? Se poate una ca asta?”.

Foto: vremeanoua.ro, adevarul.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

14 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

14 ore ago