politica

„Risc foarte mare de instabilitate bugetara dramatica pentru urmatorii 4-8 ani”. Barna, despre bombele amplasate de PSD

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a declarat marti ca USR nu a primit deocamdata proiectul legii plafoanelor bugetare si proiectul de buget, sustinand ca exista riscul ca in urma reglementarilor adoptate de PSD, Romania sa intre „intr-o zona de instabilitate bugetara dramatica”.

„Este una dintre prioritati, fara indoiala (ca Romania sa aiba un buget pentru anul viitor – n.r.) Aici nu e niciun fel de dubiu. Insa si la buget sunt discutii si nu vreau sa presupunem un vot in alb, in orice fel de conditii. (…) Ar fi o premiera, nu s-a mai intamplat (asumarea raspunderii pe legea plafoanelor – n.r.). E o discutie daca se poate constitutional sau nu. O sa vedem in zilele urmatoare ce se intampla. Dar perspectiva aceea in care construim un buget care scoate Romania din deficitul de 3% semnificativ si ne arunca intr-o inflatie de 7-8 ani, din care se risipesc toate economiile cetatenilor, nu este din punctul nostru de vedere o guvernare responsabila. Nu spun ca se va intampla asa, dar avertizez ca e un risc foarte mare ca pe bombele lasate de PSD in legislatie sa intram intr-o zona de instabilitate bugetara dramatica pentru viitorul Romaniei. Nu pe un an-doi, ci pe urmatorii patru ani si opt ani, in care intentionam sa facem reformele importante ale Romaniei, dupa alegeri”, a afirmat liderul USR, pentru Realitatea Plus.

El a adaugat ca USR vrea sa vada daca exista perspective ca „din investitiile previzionate sa se poata genera o crestere” pentru compensarea deficitului.

„Pana acum am vazut doar declaratii. Cifre si variante de buget nu am vazut dinspre Ministerul Finantelor si nici dinspre premierul Orban. Am vazut o proiectie de deficit. Vrem sa vedem o proiectie a bugetului pe acest an si perspective pe mai departe, pentru a vedea cum sunt integrate actualele reglementari, inclusiv cele de pensii, astfel incat sa nu pornim intr-o cascada a inflatiei pe care sa nu o mai putem opri. Pentru ca acesta e riscul major”, a mentionat Barna.

Totodata, el a precizat ca desi a existat o declaratie publica potrivit careia le-ar fi fost transmis proiectul de buget, reprezentantii USR nu l-au primit deocamdata si ca poate acesta e „undeva, in trafic”.

„Inca nu a ajuns la noi, probabil e pe drum. In momentul in care va ajunge la noi ne vom exprima foarte clar punctul de vedere. (…) Sau (a fost transmis – n.r.) cu aceste servicii de curierat pe bicicleta si poate ajunge un pic mai greu. Nu e o ironie, dar in momentul in care apar la televizor declaratii ca au avut loc consultari si ca li s-a transmis bugetul colegilor de la USR… Ma rog, poate e undeva in trafic”, a spus Barna.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: dan barna

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago