Categories: news

Presedintele Ciprului a aruncat cu SCAUNUL dupa ea. Romanca de la FMI care baga acum spaima in greci

Delia Velculescu i-a luat recent locul lui Rishi Goyal la misiunea FMI de salvare a Greciei. Romanca este descrisa de presa straina drept versiunea feminina a sefei Fondului Monetar International,  Christine Lagarde, si o femeie cu „un instinct de pasare de prada”.

Publicatiile elene sustin ca exista zvonuri potrivit carora Delia Velculescu a obtinut aceasta pozitie tocmai datorita rigiditatii sale si a faptului ca pe timpul negocierilor nu s-a aratat dispusa niciunui fel de compromis.

Despre cea supranumita inca din 2012 „Doamna Draculescu”, atunci cand a fost reprezentanta FMI la Nicosia, in Cipru, si cand a reusit sa salveze insula de la colaps financiar, exista zvonuri potrivit carora le-ar fi dat fiori reci oficialilor din Cipru. Circula chiar o istorisire potrivit careia, intr-un acces de furie, presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, ar fi aruncat cu un scaun dupa ea, insa acesta neaga faptul ca s-ar fi intamplat vreodata asa ceva.

Se mai spune ca, la un moment, Ministrul Muncii din Cipru i-ar fi spus Deliei Velculescu sa mearga sa vada ce s-a intamplat cu tara sa natala si cu tarile din blocul estic, punctand ca „prostituatele din Romania umplu barurile din Cipru”. Delia a reactionat calm. Si-a inchis linistita mapa si s-a indreptat spre iesirea din incapere insotita de intreaga delegatie. In ciuda radacinilor sale balcanice, Delia Velculescu are un simt conservator de tip anglosaxon si o limita pe care o impune fata de manifestarile mult prea familiare.

„Un asemenea de zambet misterios si rece nici Leonardo da Vinci n-ar fi fost in stare sa ilustreze cand a pictat-o pe Mona Lisa”, a declarat pentru protothema.gr un oficial din Ministerul de Finante din Grecia. „Negocierile cu ea vor fi foarte dificile. Este o femeie ambitioasa si care nu isi schimba punctul de vedere decat daca ai argumente foarte tari”, a mai declarat sursa citata.

Frumusetea ei nu a trecut insa neobservata de catre greci. Kostas Velaris, unul dintre avocatii celebrii din Grecia, i-a marturisit dupa o intalnire dificila, care a durat vreme de sase ore: „Singurul lucru bun pe care l-am obtinut in urma negocierilor cu tine a fost frumusetea ta”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Un tanar a fost gasit batut in cuie pe un gard, in urma unui „atac sinistru” petrecut in Irlanda de Nord

Un barbat a fost transportat la spital in urma unei agresiuni grave petrecute duminica intr-o…

3 minute ago

Elvetia il invita pe papa Francisc la viitorul summit mondial dedicat incheierii razboiului din Ucraina

Elvetia l-a invitat pe Papa Francisc sa participe la viitorul summit global pentru pace dedicat…

18 minute ago

Donald Trump a comparat administratia lui Joe Biden cu Gestapo-ul nazist, pe motiv ca l-ar persecuta

Donald Trump a comparat administratia presedintelui Joe Biden cu politia secreta a Germaniei naziste, in…

32 de minute ago

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

11 ore ago