Categories: externe

Rusia l-a declarat EROU. Ce a facut un ofiter RUS dupa ce a fost inconjurat de jihadistii ISIS

Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in Siria in apropierea orasului antic Palmira, pe care armata armata siriana incerca sa il elibereze, a anuntat joi un responsabil militar rus citat de agentiile ruse de presa, potrivit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in regiunea Palmira, in timp ce indeplinea o misiune pentru a indruma loviturile aeriene ruse”, a declarat pentru agentia Interfax un reprezentant al armatei ruse la baza aeriana Hmeimim, in nord-vestul Siriei.

„Acest ofiter se afla in ultimele zile intr-o misiune, identificand tintele cele mai importante ale SI si transmitand coordonatele exacte pentru loviturile aeriene ruse”, a adaugat acest reprezentant.

Potrivit acestuia, ofiterul si-a pierdut viata in timp ce trimitea avioanelor ruse propria pozitie pentru o lovitura aeriana, cand a realizat ca a fost reperat de jihadistii Statului Islamic si incercuit, preferand sa moara decat sa fie prins.

Sursa citata de agentiile ruse nu a precizat insa cand a fost ucis acest membru al fortelor speciale ruse.

Statul Islamic a afirmat vineri ca a ucis cinci soldati rusi in luptele din apropiere de Palmira, printre care un consilier militar.

Organizatia jihadista a mai difuzat o inregistrare video in care au putut fi vazute un corp prezentat ca fiind al unui „consilier rus”, arme, printre care pusti AK-74M, o casca si o cutie cu pansamente inscriptionate in limba rusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

11 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

11 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

15 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

11 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

11 ore ago