externe

S-a ascuns in frigider pentru a scapa de mobilizare. Reactii in Rusia dupa anuntul delirant al lui Putin – Video

Retelele de socializare din Rusia si Ucraina abunda de reactii dure sau ironice dupa anuntul lui Vladimir Putin privind „mobilizarea partiala” a rusilor pentru razboiul din Ucraina.

Unul dintre videoclipurile care se distribuie masiv arata un militian rus care il cauta intr-un apartament pe un tanar pentru a-l lua pe front. Dupa ce cauta si sub pat, militianul il gaseste pe tanar ascuns in frigider.

Citeste si: „Niet moghilizatii!”. Incep protestele in toata Rusia: „Pentru ce vor plange mamele si copiii lor? Pentru palatul lui Putin?”

Anuntul lui Vladimir Putin privind „mobilizarea partiala” a declansat panica in Rusia. Biletele pentru zborurile din Moscova catre capitalele Armeniei si Turciei s-au epuizat in cateva minute, se arata pe numeroase conturi de Twitter.

„Dupa anuntarea mobilizarii partiale, toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul si Erevan s-au epuizat in cateva minute”, anunta War Monitor.

Inca de ieri, de cand s-a anuntat discursul lui Putim, pretul biletelor catre Erevan a crescut masiv.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervisti pentru a-si consolida trupele in Ucraina, a anuntat ministrul rus al apararii Serghei Soigu, avertizand ca aceasta reprezinta doar o mica parte din numarul oamenilor care puteau fi mobilizati in tara.

„Vor fi convocati 300.000 de rezervisti”, a afirmat el intr-un interviu televizat cu privire la numarul de persoane care vor chemate dupa decizia lui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare partiala. Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potential de mobilizare de 25 milioane de persoane.

Putin a declarat ca a semnat un decret privind mobilizarea partiala, care urmeaza sa intre in vigoare miercuri.

„Vorbim de o mobilizare partiala, adica doar cetatenii care se afla in prezent in rezerva vor fi supusi convocarii si, cel mai important, cei care au servit in fortele armate si au o anumita specialitate militara si experienta pertinenta”, a spus Putin.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

O oră ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

2 ore ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

2 ore ago