news

S-au incurcat in minciuni: Prefectul spune ca a semnat ordinul dupa 12 noaptea. Jandarmii au intrat in protestatari o ora mai devreme

Prefectul Capitalei Speranta Cliseru s-a prezentat luni la Comisia de Aparare pentru a da explicatii in legatura cu interventia de la protestul din 10 august. Audierea nu a mai avut loc din lipsa de cvorum, insa a fost un bun prilej pentru jurnalisti sa o preseze cu intrebarile.

Incoltita, Speranta Cliseru a spus ca ea a semnat ordinul pentru interventia in forta a jandarmilor dupa miezul noptii, asta in conditiile in care actiunea a avut loc la cateva minute dupa ora 23:00.

„Violentele care necesitau restabilirea ordinii publice s-au intamplat mult mai tarziu, cand s-a dat foc la fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanta unde erau. (Ordinul – n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea sa eliberam un spatiu si pe strazi sa se intample acte de vandalism sau de terorism. Cred ca era dupa 12 noaptea (cand am semnat ordinul – n.r.). (…) Nu stiu ce spune MAI si eu spun ce spun eu”, a spus Speranta Cliseru, citata de Mediafax.

Ea a mai spus ca a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice pe baza informatiilor de la Jandarmerie.

Declaratiile prefectului vin in contextul in care jandarmii au sustinut ca au primit ordin din partea Sperantei Cliseru la ora 23:11.

De asemenea, prefectul Capitalei a reiterat faptul ca nu a fost prezenta in centrul mobil de comanda, dar se afla intr-o cladire a Guvernului.

”Eu nu m-am aflat in centru de comanda. Nu existau doua centre. Eu nu m-am aflat in centru. Centrul mobil este intr-un vehicul mobil. Eu m-am aflat intr-o cladire din cladirile care apartin de guvern, dar nu in cladirea guvernului. Nu aveam niciun monitor”, a declarat Speranta Cliseru.

Ea a venit luni la Senat, pentru a participa la sedinta Comisiei de aparare, tema urmand a fi protestul de pe 10 august, dar sedinta nu s-a putut desfasura din lipsa cvorumului, fiind prezenti doar sase din cei 13 membri ai comisiei.

Speranta Erhan

Recent Posts

Citu isi anunta adversarii din PNL ca trebuie sa astepte pana in 2025 daca vor sa-i ia locul: „Numai dusmanii PNL vor congres acum”

Presedintele liberalilor, Florin Citu, a afirmat marti seara ca cei care doresc acum organizarea unui…

7 ore ago

Firea anunta ca si-a inghetat doctoratul de teama sa nu fie acuzata ca a copiat: „Nu este normal sa se considere ca am preluat vreun paragraf”

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a anuntat, marti seara, in contextul acuzatiilor de plagiat aduse premierului…

10 ore ago

Citu ataca din nou, acuza PSD-ul ca joaca murdar si populist: „Ma asteptam sa fie fair-play”

Presedintele PNL, Florin Citu, afirma, marti seara, ca este nemultumit de modul in care se…

8 ore ago

PSD si PNL se cearta acum pe meritul privind reducerea facturilor. Ciolacu: „Scad la propunerea PSD”. PNL: „Solutiile PNL au fost adoptate”

PSD si PNL se cearta mai nou in privinta meritului legat de scaderea facturilor pentru…

13 ore ago

Orban ii cere lui Iohannis sa il demita pe Ciuca: „Iohannis s-a aratat intransigent fata de plagiat”

Fostul presedinte al PNL Ludovic Orban considera ca, in situatia care premierul Nicolae Ciuca nu-si…

12 ore ago