politica

Se amplifica delirul lui Ciolacu: „Nesimtitilor! Iohannis si Orban au umilit destul persoanele in varsta”

Marcel Ciolacu lanseaza un nou atac delirant al adresa lui Klaus Iohannis si Ludovic Orban, sustinand ca acestia „au umilit destul persoanele in varsta”. El anunta ca PSD va vota marti din nou cresterea pensiilor cu 40%.

„Ramanem consecventi! Maine vom vota in Parlament cresterea pensiilor conform legii! Iohannis si Orban au umilit destul persoanele in varsta!

I-ati fugarit cu politia si i-ati amendat in starea de urgenta! I-ati tinut la cozi in fata spitalelor, fara acces la tratament! I-ati tinut fara medicamente esentiale, asa cum este Euthyrox, iar acum va plangeti ca se imbolnavesc! Nu le-ati dat nicio masca din cele promise, dar ii amendati daca nu au!

AJUNGE!

Orice guvern normal la cap isi respecta seniorii! Nu isi bate joc de ei! Sunt parintii si bunicii nostri, nesimtitilor! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu stiti cum sa scapati mai repede acum!

N-ati facut nimic pentru ei! Aplicati legea macar! Opriti-va din furat si veti avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care asteapta sa li se faca dreptate! Sa-i vedem maine pe cei care se opun acestei dreptati”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Parlamentul se va reuni marti, de la ora 13,00, in plen, pentru rectificarea bugetara. Decizia a fost luata luni de Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Comisiile de buget ale celor doua Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificarii bugetare.

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abroga articolul potrivit caruia punctul de pensie se majoreaza cu 14%, in acest fel ramanand in vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede cresterea acestuia cu 40%.

Toate amendamentele adoptate au fost propuse de PSD. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Premierul Ludovic Orban anuntat luni ca Guvernul va ataca la CCR legea de rectificare bugetara daca aceasta va trece de votul Parlamentului.

„Cu siguranta vom ataca la CCR. Orice fel de lege care nu prevede sursa de finantare este neconstitutionala si noi, ca Guvern, vom ataca la CCR orice lege care nu prevede sursa de finantare”, a declarat premierul.

„Bugetul nu isi mai poate permite nicio crestere a cheltuielilor. Romania se afla intr-un pericol extrem de mare. Fac apel la toate fortele politice sa nu sprijine in Parlament raportul adoptat de comisia de buget, pentru ca va atrage consecinte nefaste asupra economiei. Cred ca e de ajuns si trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politica”, a mai aratat premierul.

Ludovic Orban a afirmat ca amendamentele adoptate in comisia de buget vor duce la o crestere a cheltuielilor de 1,7% din PIB pe anul 2020 si o crestere de 4,8% din PIB pe 2021. „Este total nesustenabila si asta e insotita si de amendamentul bizar al lui Orlando care duce la 40% plafonul de indatorare”, a adaugat seful Executivului.

„PSD, prin aceasta modificare a rectificarii bugetare, a transmis mesajul ca vrea sa bage Romania in incapacitate de plata”, a subliniat Orban.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk. Acesta orbiteaza la 20.000 km de Pamant

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

3 ore ago

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzant din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

O oră ago

Rares Bogdan: „Vom avea un scor exact dublu fata de acum doi ani. Sunt un om care are acces la toate sondajele si care primeste la doua-trei zile sondaje”

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a declarat vineri, la Iasi, ca in urma cu doi ani,…

35 de minute ago

Cum s-a vazut Ziua Europei de 9 mai in Moldova

Ziua de 9 mai devine un moment de clarificare a pozitiei noastre fata de pace…

O oră ago

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

5 ore ago