Categories: politica

Se scufunda sandramaua, ALDE se distanteaza de PSD. Vicepresedinte ALDE: „Ma deranjeaza graba cu care a fost adoptata ordonanta”

Vicepresedintele ALDE Iasi, Radu Botez, si-a manifestat nemultumirea, miercuri, fata de modul in care a fost adoptata ordonanta de modificare a legislatiei penale.

„Ma deranjeaza graba cu care a fost facuta si faptul ca nu a exista un dialog. Sper ca in momentul in care Parlamentul va legifera aceasta ordonanta sa fie aduse si modificari”, a declarat Botez la Digi 24.

Si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a lsat de inteles ca este nemultumit de faptul ca modificarea legislatiei penale s-a facut printr-o ordonanta de urgenta, nu prin proceduri parlamentare.

„Cred ca nimeni nu poate sa puna sub semnul intrebarii ceea ce este legal. Este in puterea guvernului sa adopte proiecte de ordonanta. Continui sa cred ca singurul loc democratic de dezbatere este Parlamentul, este singurul care are legitimitate si reprezentativitate. (…) Ordonantele pot suferi modificari in Parlament, cred ca stiti acest lucru”, a subliniat Tariceanu.

Insa, precizeaza specialistii in drept, modificarile facute in Parlament nu vor afecta efectele ordonantei. Aceasta are putere de lege si va putea fi invocata in timpul proceselor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

9 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

9 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

9 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

9 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

9 ore ago