news

Seful DNA, vizita oficiala la Washington. Intalniri cu oficiali din cadrul Departamentului de Justitie al SUA si ai Departamentului de Stat

Procurorul-sef al DNA, Crin Bologa, va efectua, joi si vineri, o vizita la Washington, la initiativa Ambasadei Romaniei in SUA, unde va sustine o prezentare si va participa la o discutie privind eforturile si experienta tarii noastre in organizarea luptei anticoruptie si consolidarea statului de drept.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Romaniei in SUA, cu prilejul Zilei Internationale Anticoruptie, Crin Bologa va participa la evenimentul intitulat „Romania’s Democracy Agenda: Fighting Corruption, Strengthening the Rule of Law”, care are loc la invitatia Institutului Hudson din capitala americana.

Procurorul-sef al DNA va avea de asemenea intalniri cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justitie al SUA, al Departamentului de Stat, precum si cu alti profesionisti din mediile guvernamentale, de expertiza si de analiza americane, specializate in domeniul anticoruptiei, mentioneaza sursa citata.

„Prezenta procurorului sef al DNA la Washington ofera ocazia, la doua decenii de la crearea Parchetului romanesc anticoruptie, punerii in prim-planul agendei Parteneriatului Strategic romano-american a dimensiunii de cooperare in domeniul luptei anticoruptie si consolidarii statului de drept – dimensiune fundamentala a acestei relatii construita pe valori democratice comune”, transmite Ambasada Romaniei in SUA.

Vizita inaltului magistrat face parte din ampla serie de evenimente organizate de Ambasada Romaniei in SUA pentru marcarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic intre Romania si Statele Unite.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: crin bologa

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

4 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

7 ore ago

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru…

7 ore ago

Razboiul candidatilor in SUA: New York Times a scris ca Robert Kennedy Jr a avut un vierme in creier. Echipa de campanie spune ca si-a revenit de atunci

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy si candidat independent la presedintia…

7 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

7 ore ago