news

Shhaideh reuseste sa isi scoata de sub sechestru o parte din uriasa avere. Decizia judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a admis joi o cerere depusa de fostul vicepremier Sevil Shhaideh si a dispus micsorarea sechestrului pus de DNA pe averea sa, de la suma de 3,8 milioane lei la 566.482 lei.

„Admite contestatia formulata de Shhaideh Sevil impotriva masurilor asiguratorii. Infirma in parte ordonanta contestata si revoca corespunzator masurile asiguratorii instituite de procuror asupra tuturor bunurilor inculpatei, in sensul ca suma totala (in vederea repararii pagubei produse prin infractiuni si pentru garantarea executarii cheltuielilor judiciare) avuta in vedere se micsoreaza de la 3.804.282,39 lei la 566.482,39 lei. Definitiva”, se arata in decizia tribunalului.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este cercetata in dosarul „Belina” pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii DNA sustin ca, in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din insula Belina si Bratul Pavel, situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, iar, dupa doar cateva zile, cele doua proprietati, cu suprafata de 278,78 de hectare si, respectiv, 45 de hectare, au fost inchiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptata HG 943/2013, act cu caracter individual, prin care au fost incalcate o serie de dispozitii legale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

2 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

5 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

25 de minute ago

Furtuni puternice traverseaza centrul SUA: Trei tornade au lovit Michigan, un barbat a fost ucis in Tennessee

Trei tornade au lovit, miercuri, statul american Michigan, cand furtuni puternice au strabatut centrul SUA.…

5 ore ago