politica

Si Ciolacu se bucura ca Franta trimite soldati in Romania: „Am salutat intentia presedintelui Macron de a trimite trupe in Romania”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a intalnit joi cu ambasadoarea Frantei in Romania, Laurence Auer, careia i-a transmis ca „saluta intentia presedintelui Macron de a trimite trupe in Romania”.

„Am avut astazi o intalnire foarte buna cu Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti, doamna Laurence Auer, in contextul preluarii presedintiei Consiliul Uniunii Europene.
I-am transmis doamnei Ambasador ca, in virtutea relatiilor bilaterale foarte bune, cu legaturi istorice, culturale si de prietenie profunde, consolidate prin parteneriatul strategic franco-roman sa facem din aderarea Romaniei la spatiul Schengen o prioritate in timpul mandatului presedintiei franceze a Consiliului UE.

De asemenea, am salutat intentia presedintelui Macron de a trimite trupe in Romania, in contextul demersurilor NATO de asigurare a protectiei frontierei de Est a Aliantei.

La randul nostru, vom sustine obiectivele propuse de Franta in perioada detinerii presedintiei, cu accent pe protejarea modelului economic si social european, cresterea capacitatii UE de a gestiona crize si consolidarea rolului Uniunii in vecinatatea sa”, a spus Ciolacu dupa intalnirea cu ambasadoarea Frantei.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi ca saluta „cu caldura” anuntul omologului sau francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea Frantei de a transfera trupe pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO.

„Salut cu caldura anuntul presedintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Frantei de a participa la prezenta militara avansata a NATO in Romania. Parteneriatul strategic dintre Romania si Franta va fi astfel consolidat pe flancul estic, in regiunea Marii Negre”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Si liderul USR, europarlamentarul Dacian Ciolos, a salutat decizia presedintelui Emmanuel Macron, care a anuntat ca Franta este pregatita sa contribuie cu trupe NATO pe teritoriul Romaniei.

”Salut decizia presedintelui Emmanuel Macron, care a anuntat ca Franta este pregatita sa contribuie cu trupe NATO pe teritoriul Romaniei. Anuntul a fost facut in fata sefilor militari dintr-un comandament de langa Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezenta la eveniment”, a scris Ciolos, miercuri seara, pe Facebook.

Acesta considera decizia ca fiind bine-venita si ”o noua garantie” pentru tara noastra.

”Inca din 2016, am discutat despre o prezenta a trupelor franceze in Romania sub steagul NATO si, cu atat mai mult cu cat contextul este extrem de tensionat la granita cu Ucraina, decizia de astazi este una bine-venita si o noua garantie pentru tara noastra”, a afirmat Ciolos.

Europarlamentarul francez Natalie Loiseau a anuntat pe Twitter ca „in aceasta seara Emmanuel Macron a anuntat disponibilitatea Frantei de a participa la o prezenta militara avansata a NATO in Romania. Franta este solidara cu statele europene preocupate de securitatea lor”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

39 de minute ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

2 ore ago

Polonia: Pretul gazelor va creste cu peste 50%, anunta cel mai mare furnizor de gaze din tara. Cum incearca guvernul sa atenueze impactul asupra populatiei

Cel mai mare furnizor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, a trimis clientilor sai scrisori…

2 ore ago

In ciuda amenintarilor cu deportarea, si mai multi migranti incearca sa ajunga in Marea Britanie

Zeci de migranti in doua barci pneumatice au ajuns sambata pe coasta de sud a…

3 ore ago

Berlinul vrea sa doneze vila lui Goebbels. Daca nu sunt doritori, va fi demolata

Guvernul german vrea sa cedeze o vila detinuta candva de ministrul propagandei lui Adolf Hitler,…

3 ore ago

Micutzu, despre Ciolacu: „Nu stie sa lege cinci cuvinte, pare la baza analfabet. Eu zic ca de asta nu-i vedem pe astia cum scriu” – Video

Actorul Cosmin Nedelcu (Micutzu) are o pozitie acida in legatura cu premierul PSD Marcel Ciolacu.…

5 ore ago