politica

Tupeul lui Ciolacu dupa ce sindicalistii PSD au blocat Capitala: „Daca era primar PSD, nu ar fi facut liderul sindicatului greva?”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, ca a aflat de la premierul Romaniei despre protestul angajatilor STB, care a blocat Bucurestiul, el respingand acuzatiile privind politizarea acestei actiuni prin faptul ca liderul sindicalistilor este consilier PSD in CGMB. ”Sa facem distinctie intre functia aleasa si functia pe care o are in interiorul sindicatului”, a spus Ciolacu, precizand ca PSD, in multe locuri din tara, are parteneriate cu partenerii sociali si incurajeaza acest lucru.

Presedintele PSD a fost intrebat despre greva care a blocat Bucurestiul si despre acuzatiile primarului General, Nicusor Dan, potrivit carora liderul acestui protest este un consilier PSD, liderul sindicatului Transportatorilor, Vasile Petrariu.

”Am stiut de acest protest de la prim-ministrul Romaniei, nu am stiut de la vreun membru PSD”, a spus presedintele PSD.

Despre faptul ca liderul sindicatului celor din STB este si consilier PSD, Marcel Ciolacu a afirmat ca ”PSD, in multe locuri din tara, are parteneriate cu partenerii sociali”.

”Pe mine ma bucura acest lucru si chiar il incurajez in interiorul partidului. Si se pare ca si la Bucuresti, dar facem distinctie intre functia aleasa si functia pe care o are in interiorul sindicatului. De ce incercati sa le punem la gramada?”, a mentionat Ciolacu.

El a precizat ca i se pare o exagerare acuzatia adusa de primarul Capitalei privind politizarea grevei. ”Daca era primar PSD, nu ar fi facut liderul sindicatului greva? Nu ar trebui sa vedem daca sunt indreptatiti cei care au facut greva sau nu sunt?”, a spus Ciolacu.

Insa in timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea nu s-a inregistrat nicio astfel de greva.

Angajatii Societatii de Transport Bucuresti au declansat un protest spontan joi dimineata, astfel ca nicio masina nu a iesit pe traseu in Capitala.

Directorul societatii Adrian Crit a anuntat ca protestul este ilegal si lanseaza acuzatii la adresa liderului sindical Vasile Petrariu. Protestatarii cer cresterea salariilor si imbunatatirea conditiilor de munca.

Primarul Capitalei Nicusor Dan a declarat ca greva la Societatea de Transport Bucuresti, in urma careia masinile nu au iesit pe traseu, este ilegala, fiind o actiune foarte grava, care afecteaza foarte multi bucuresteni, din toate categoriile.

El a mai sustinut ca nu este greva spontana, ci este orchestrata de liderii de sindicat, fiind o greva politica, condusa de liderul de sindicat Vasile Petrariu, consilier PSD. Nicusor Dan a transmis protestatarilor ca este deschis la dialog, dar nu prin liderii de sindicat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

2 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

2 ore ago