news

Sindicatele din invatamant ameninta cu greva generala daca nu li se rezolva revendicarile salariale

Sindicatele din educatie ameninta cu noi proteste in aprilie si cu greva generala in luna mai daca nu li se rezolva revendicarile. Principala revendicare este ca salariul de referinta in invatamant, salariul debutantului sa fie echivalentul salariului mediu brut pe economie, potrivit TVR.

Nemultumiti de negocierile purtate la guvern, sindicalistii din Educatiei nu exclud sa puna lacatul pe scoli si gradinite, daca Executivul nu le rezolva revendicarile. Pe langa seria de proteste anuntate in strada si pentru luna aprilie, reprezentantii cadrelor didactice iau in calcul o posibila greva generala, in luna mai, a declarat la emisiunea INFO PLUS de la TVR, Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”.

Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”: „In momentul de fata avem formularul pentru obtinerea aprobarii acordului colegilor nostri pentru declansarea grevei generale. El va fi inaintat in teritoriu, in regim de maxima urgenta, astfel incat sa putem fi pregatiti ca la sfarsitul lunii mai, daca guvernantii nu vor intelege absolut nimic, daca partidele politice care se afla la putere nu inteleg absolut nimic, actiunea sa se declanseze ca atare. […] Liderii de sindicat nu au agreat la discutia purtata astazi cu primul ministru si cu presedintele Partidului Social Democrat, domnul Ciolacu, scoaterea din proiectul legii invatamantului preuniversitar a acelei referiri la salarizare, adica respectiv salariul debutantului, salariul de referinta in invatamant sa fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. In continuare insistam ca in proiectul legii invatamantului preuniversitar motivarea resursei umane sa fie prioritara.”

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

3 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

12 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

10 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

10 ore ago