life

Bali: Un rus a fost deportat pentru ca s-a fotografiat cu pantalonii in vine pe muntele sacru Agung

Un rus urmeaza sa fie deportat din Indonezia pentru ca si-a dat pantalonii jos pe varful unui munte sacru din Bali, potrivit BBC.

O fotografie cu barbatul care pozeaza cu pantalonii lasati in jurul gleznelor pe Muntele Agung a devenit virala saptamana trecuta.

Barbatul, identificat doar ca Yuri, si-a cerut scuze, dar i se va interzice sa mai intre in Indonezia timp de cel putin sase luni.

Muntele Agung, cel mai inalt punct de pe insula, este considerat de hindusi caminul zeilor. Un oficial local a spus ca nu exista „nicio scuza” pentru comportamentul sau.

„A incalcat normele si nu a aratat niciun respect pentru cultura noastra”, a declarat seful Biroului pentru Drepturile Omului din Bali, Anggiat Napitupulu, pentru The Jakarta Post.

Intr-un videoclip postat pe Instagram in limba rusa, Yuri a spus: „Actiunea mea nu are nicio scuza. Singurul lucru care a dus la ceea ce s-a intamplat a fost ignoranta mea personala”.

Mai tarziu a luat parte la o ceremonie speciala de curatare a muntelui – un ritual tinut adesea de localnici dupa astfel de incidente.

Wijaya, consulul general onorific al Rusiei in Bali, a declarat pentru CNN Indonezia ca turistul a fost „nebun” si ca deportarea lui este meritata. Multi localnici au sustinut deportarea sa pe retelele de socializare.

Nu este un incident izolat. Anul trecut, actorul canadian Jeffrey Craigen a fost deportat din Indonezia dupa ce a postat un videoclip cu el dansand gol pe Muntele Batur din centrul Bali.

In 2021, pe internet a circulat un videoclip de trei minute cu un cuplu de rusi intretinand relatii sexuale pe Muntele Batur.

Marti, un oficial din domeniul imigratiei a cerut o politica „fara compromisuri” in gestionarea cetatenilor straini prinsi incalcand legea, potrivit The Jakarta Post.

La inceputul acestei luni, autoritatile au declarat ca intentioneaza sa interzica turistilor straini sa foloseasca motocicletele in Bali, dupa o serie de incalcari ale legilor rutiere.

Guvernatorul din Bali, I Wayan Koster, a anuntat, de asemenea, planuri de a revoca vizele la sosire pentru turistii din Rusia si Ucraina, spunand ca multi oameni din cele doua tari s-au mutat in Bali dar deseori nu respecta legile.

In plus, administratia provinciala din Bali intentioneaza sa limiteze accesul turistilor la muntii insulei in lumina a ceea ce ei au numit turism excesiv.

In acelasi timp, localnicii sunt ingrijorati ca regulile mai stricte vor afecteaza turismul, care a contribuit cu 60% la PIB-ul anual inainte de pandemie.

Potrivit biroului de statistica, Australia contribuit cu cel mai mare numar de turisti straini in Bali in ianuarie 2023 – cu peste 91.000 de australieni sositi in provincie.

Rusia a ocupat locul doi, cu aproximativ 22.000 de vizitatori in aceeasi luna.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Tribunalul Bucuresti a decis ca procesul fratilor Tate poate continua. „Decizia va fi atacata cu recurs”

Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea procesului in dosarul fratilor Tate, la 10 luni dupa ce…

3 ore ago

Ciolacu prezinta scuze cu jumatate de gura moldovenilor si ataca PNL-ul: „Mama era din Tecuci”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a avut, vineri seara, o prima reactie dupa declaratiile jignitoare facute…

2 ore ago

SUA vor trimite arme in Ucraina prin Germania si Polonia: „Pentagonul a impachetat deja lucrurile si le-a depozitat in locurile potrivite, gata de plecare”

In urma aprobarii de la Washington, lucrurile au inceput sa se miste foarte repede: transporturile…

4 ore ago

PNL, prima reactie la declaratiile lui Ciolacu privind Buzaul si Moldova: „Dispretuieste moldovenii, sa revina asupra declaratiei”

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, considera ca declaratiile premierului Ciolacu in legatura cu apartenenta…

3 ore ago