politica

Slugarel nu se dezminte. Ministrul Justitiei ii ataca pe judecatorii care l-au condamnat pe Dragnea: „O decizie a CCR nu poate fi neglijata”

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a sustinut vineri, referitor la condamnarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz in serviciu, ca judecatorii din complet nu ar fi tinut cont de o decizie a Curtii Constitutionale. El a mai spus ca asteapta sa vada motivarea sentintei si a adaugat ca multi sunt condamnati in prima instanta si achitati ulterior sau invers.

Toader a comentat ca nu a existat unanimitate in completul de trei judecatori de la Inalta Curte, doi judecatori fiind pentru condamnare, iar altul avand opinie separata. El a mai afirmat ca nu se poate ca magistratii sa nu tina cont de o decizie a CCR la care a participat el insusi pe vremea cand era judecator constitutional si care vizeaza abuzul in serviciu.

Ministrul a calificat decizia de condamnare ca fiind una ”interpretativa”, si a completat ca asteapta motivarea sentintei. ”Vreau sa va spun cu deplina convingere ca o decizie a CCR nu poate fi neglijata chiar daca legiuitorul nu pune textul legii in acord cu decizia”, a comentat Toader. ”Multi sunt condamnati si apoi achitati sau sunt achitati si apoi condamnati”, a adaugat el.

Intrebat daca Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia din fruntea Camerei Deputatilor, Toader a spus ca nu vrea sa se pronunte pentru ca este o ”chestiune politica”. La insistentele jurnalistilor, el a sustinut ca fiecare beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Liviu Dragnea a fost condamnat joi, in prima instanta, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu, in dosarul angajarilor fictive.

PNL, USR si PMP i-au cerut demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. La fel si miile de romani care au iesit in strada in Bucuresti si mai multe orase din tara.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a agravat starea lui Florin Piersic, el este transferat la Bucuresti cu o aeronava SMURD. Ar putea fi dus apoi la un spital din strainatate

Starea de sanatate a popularului actor Florin Piersic s-a agravat, anunta surse oficiale pentru aktual24.ro.…

3 minute ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

5 ore ago

De la Cluj Napoca, actorul Florin Piersic va fi transferat la un spital din Bucuresti

Actorul Florin Piersic va fi transferat cu avionul SMURD, de la Cluj Napoca la un…

5 ore ago

Bataie de campanie in Arges, PNL acuza PSD ca a agresat o femeie: „Ion Minzina si PSD Arges s-au transformat intr-o gasca de agresori”

Radu Perianu, candidatul PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, i-a acuzat marti…

13 minute ago

Nicusor Dan, lectie de politica eficienta, de ce nu il ataca pe Burduja: „Va trebui sa construiesc o majoritate”

Nicusor Dan a explicat, intrebat marti de ce evita o dezbatere cu Sebastian Burduja, candidatul…

20 de minute ago

Talibanii spun ca au restabilit ordinea intr-o provincie din nord, unde fermierii au protestat fata de incercarile de eradicare a culturilor de mac de opiu

Talibanii afgani au declarat marti ca au inabusit protestele intr-o provincie din nord iscate in…

5 ore ago