politica

Sondaj de uz intern al PSD: ALDE si UDMR dispar, PNL plus USR vor avea lejer majoritate in Parlament

Un sondaj de uz intern realizat recent la comanda PSD arata ca PNL continua sa se situeze in topul preferintelor romanilor, avand 35%. USR ar fi cotat cu 16%.

Iata datele acestui sondaj intern, prezentate de hotnews.ro:

PNL 35%
PSD 27%
USR 16%
PRO Romania 8%
UDMR 4%
PMP 4 %
ALDE 4%
PLUS 2%

Prin urmare, ALDE, PMP si UDMR nu ar mai intra in Parlament.

Potrivit unor surse din PSD, liderii acestui partid mizeaza pe faptul ca o parte dintre primarii si sefii de CJ ai partidului vor reusi la alegerile locale sa-si reinnoiasca mandatele (PSD a obtinut in 2016 cele mai multe mandate de primar – 1.677 – reprezentand 52,63% iar PNL are 1.081 de primari, reprezentand 33,92%). „Potrivit calculelor interne care au la baza analiza unor specialisti in domeniu, la alegerile locale am putea obtine un procent intre 30-32%”, au explicat sursele citate.

„Interesul nostru este sa ramanem in opozitie cat mai mult timp iar alegerile locale sa fie impinse cat mai mult in toamna. Sigur, nu este clar daca acest lucru va fi posibil dar ideea unei motiuni de cenzura este deocamdata doar un joc de imagine din postura de partid de opozitie. Este logic ca nu ne dorim sa picam Guvernul. Si-au dorit guvernarea, sa si-o asume acum”, au explicat sursele din PSD.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: sondaj psd

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

14 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

14 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

14 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

14 ore ago