externe

SUA, inca 3 miliarde $ pentru Ucraina pentru achizitionarea de armament modern. Cadou de Ziua Independentei ucrainene

Statele Unite vor anunta, posibil chiar miercuri, un nou pachet de asistenta de securitate pentru Ucraina, in valoare de circa trei miliarde de dolari, a afirmat marti un oficial american, potrivit agentiei Reuters.

Pachetul ar urma sa fie cel mai mare din partea Washingtonului in cele sase luni de cand a inceput invazia rusa in Ucraina, iar data anuntata ar coincide cu Ziua Independentei ucrainene, mentioneaza agentia.

Fondurile ar urma sa provina din Initiativa pentru Asistenta de Securitate pentru Ucraina, aprobata de Congresul SUA pentru a permite guvernului condus de presedintele Joe Biden sa achizitioneze armament de la producatori, in loc sa le trimita ucrainenilor arme din stocurile americane existente.

Citeste si: Zelenski anunta Moscova ca nu va izbandi: „Drapelul Ucrainei va fi arborat din nou in Crimeea, Donetk si Lugansk”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si-a exprimat marti convingerea ca drapelul ucrainean va flutura din nou in toate zonele din Ucraina ocupate in prezent de Rusia, inclusiv in peninsula Crimeea, anexata de Moscova din 2014, potrivit EFE, citata de Agerpres.

Intr-un discurs pronuntat cu ocazia Zilei nationale a drapelului Ucrainei, Zelenski s-a declarat increzator ca drapelul tarii ‘va reveni in fiecare oras si sat, acum ocupat temporar de Rusia’.

Declaratiile presedintelui ucrainean, citate de agentiile de presa locale, au fost facute in cadrul ceremoniei de ridicare a drapelului national in capitala Kiev.

‘Drapelul in albastru si galben al Ucrainei va fi arborat din nou acolo unde este acasa, unde ar trebui de drept sa fie: in toate asezarile ocupate temporar din Ucraina’, in Melitopol, Herson sau Zaporojie, a reiterat el.

Potrivit lui Zelenski, drapelul ucrainean va reveni si in orasele din Crimeea, anexata de Rusia in 2014, si in regiunile Donetk si Lugansk, cele doua componente ale bazinului minier Donbas, autoproclamate republici independente recunoscute de Moscova cu putin timp inainte de invazia in Ucraina.

La ceremonia ridicarii drapelului national la Kiev au luat parte reprezentanti ai guvernului si parlamentului, precum si militari, eveniment ce intervine in ajunul Zilei Independentei Ucrainei, marcata la 24 august, care coincide cu implinirea a sase luni de la declansarea invaziei ruse.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: sua ucraina

Recent Posts

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

5 minute ago

Premiera in fotbalul profesionist german: o echipa din Bundesliga va avea o femeie antrenor

Clubul bavarez de fotbal Ingolstadt a numit prima femeie antrenor din Germania in fotbalul profesionist…

21 de minute ago

Demonstratiile studentesti pro-palestiniene se extind. Manifestatii in Franta, Germania, Canada, Mexic, Elvetia si Australia

Miscarea studenteasca impotriva ofensivei israeliene in Fasia Gaza continua in intreaga lume: pornind de la…

38 de minute ago

Un barbat si o femeie au incendiat un Coran la Malmo, inaintea inceperii saptamanii Eurovision – VIDEO

Un barbat si o femeie au dat foc vineri unei copii a Coranului in orasul…

52 de minute ago

4 mai, Ziua Nationala a Inimii. Bolile cardiovasculare, principala problema de sanatate in Europa

In fiecare an, in 4 mai, este aniversata Ziua Nationala a Inimii. A fost instituita…

O oră ago

Cum va fi vremea de Paste? Vreme calda, dar cer inorat si ploi izolate

In zilele care vor urma, in anumite regiuni ale tarii, mai ales in prima zi…

2 ore ago