externe

SUA trimit Ucrainei o transa de 700 de milioane de dolari: „Va asigura obtinerea de victorii pe campul de lupta”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a anuntat, miercuri, o noua transa in valoare de 700 de milioane de dolari din asistenta militara pentru Ucraina, care consta in armament si echipament militar.

Aceasta transa, a 11-a de la inceputul razboiului din Ucraina, face parte din alocarea de urgenta in valoare de 40 de miliarde de dolari.

Asistenta militara pe care Washingtonul o aloca Kievului ”va consolida pozitia Ucrainei de aparare a suveranitatii si integritatii teritoriale, va asigura obtinerea de victorii pe campul de lupta si, in cele din urma, va consolida pozitia Ucrainei la masa de negocieri”, a spus Blinken intr-un comunicat, potrivit News.ro.

”Kremlinul a reusit doar sa devasteze comunitati, sa brutalizeze civilii, sa perturbe agricultura Ucrainei si sa ameninte securitatea alimentara globala prin blocarea porturilor ucrainene”, a adaugat el.

Blinken a laudat vointa ”admirabila” a fortelor ucrainene de a-si apara tara si a precizat ca Ucraina ”nu va fi niciodata subjugata Rusiei”.

Blinken a conchis cu promisiunea ca SUA si aliatii lor ”vor fi alaturi de Ucraina cat va fi nevoie”.

Dupa cum a relatat New York Times, marti, presedintele american Joe Biden a anuntat un nou pachet de asistenta pentru Ucraina, ”pentru a oferi ajutor in timp util si critic armatei ucrainene”.

Biden a mentionat ca pachetul include lansatoare multiple de racheta de tip HIMARS, precum si 1.000 de rachete Javelin si rampe de lansare pentru aceste rachete, potrivit Departamentului Apararii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Alba-neagra cu coalitia: Biroul Electoral a acceptat desfiintarea Aliantei PSD-PNL pe Capitala si infiintarea ei la sectoare

Autoritatile electorale din Romania continua sa joace dupa cum canta coalitia de guvernare, in timp…

21 de minute ago

Ion Iliescu, audiat acasa de procurori timp de doar 10 minute. El a invocat ca are 94 de ani si nu se poate deplasa

O echipa de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineata, la locuinta lui…

O oră ago

Evadare in masa in Nigeria cu ajutorul ploii. 118 detinuti au fugit dupa ce ploile abundente au distrus o parte a inchisorii – Video

Cel putin 118 detinuti au evadat din inchisoare dupa ce ploile abundente din noaptea de…

O oră ago

China, nu Europa, este principala prioritate geopolitica a SUA, avertizeaza Macron. El cere ca UE sa isi regandeasca strategiile pentru viitor

Blocul celor 27 de tari trebuie sa isi regandeasca urgent modelele de aparare si economice…

51 de minute ago

SUA se pregatesc sa anunte contracte de armament in valoare de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite pun la punct unul dintre cele mai mari pachete de ajutor militar pentru…

2 ore ago