politica

Surse: ce rezultat a avut Ludovic Orban la testul pentru coronavirus

Surse oficiale citate de hotnews.ro anunta ca rezultatul testului COVID-19 pentru premierul Ludovic Orban este negativ.

UPDATE Digi24 anunta ca atat premierul Orban cat si ministrii au avut rezultate negative la testele de coronavirus.

Premierul Orban a anuntat vineri ca toti ministrii si membrii de partid prezenti vineri la sedinta conducerii liberale vor fi testati dupa ce senatorul PNL Vergil Chitac a fost infectat cu coronavirus.

”Vom fi la dispozitia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat in contact. Eu, ca premier interimar, ma voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Ministrii vom vedea unde se vor izola, pana la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat sa nu aiba niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurari ca ministrii isi vor exercita toate atributiile.

Premierul a spus ca diagnosticele vor fi facute publice.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru functia de premier.

„Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban si, in consecinta, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru pozitia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca are promisiuni de la toate partidele politice ca se vor implica in Parlament pentru a trece cu „mare celeritate” prin toate procedurile, in asa fel incat, in foarte scurt timp, posibil sambata, sa aiba loc votul de investire a Guvernului Orban.

„Un vot care se va da in conditii foarte speciale, dar am toata increderea ca Parlamentul are toate datele si toate posibilitatile pentru a trece cu bine prin aceasta procedura. Ma astept de la toate partidele, de la toti politicienii responsabili din Parlamentul Romaniei sa fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situatiei, de finalizare a acestei crize politice in asa fel incat sa putem sa ne concentram 100% pe combaterea infectiilor cu coronavirus”, a sustinut Iohannis.

El a motivat ca a decis ca aceste consultari cu partidele si formatiunile parlamentare sa aiba loc in sistem teleconferinta avand in vedere situatia speciala generata de aparitia coronavirusului in Romania.

Seful statului a apreciat ca discutiile cu toate partidele si grupurile parlamentare au fost „foarte bune”, „foarte constructive”.

„Toate abordarile politicienilor cu care am discutat au fost consistente, mature si constructive. Toata lumea a inteles ca suntem intr-o situatie foarte speciala, intr-o situatie de criza, in care nu este loc de rafuieli politice, ci este nevoie de solutii si asta foarte urgent”, a precizat Iohannis.

El a spus ca exista un Guvern in functiune, cel condus de Ludovic Orban, care a „lucrat foarte serios si foarte bine de la investire pana in prezent, indiferent daca a lucrat cu puteri depline sau interimar”.

„Acest Guvern a lucrat foarte bine de cand a inceput criza generata de coronavirus. Am luat impreuna masurile cela mai potrivite, la timpul potrivit si rezultatele se vad. Avem relativ putine cazuri de infectie cu coronavirus in Romania si ne dorim sa gestionam criza eficient si in continuare. Este imposibil de imaginat ca in timpul acestei lupte unde noi formam o echipa serioasa sa schimbam totul peste noapte fiindca atunci nimic nu ar mai functiona”, a sustinut presedintele Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cirstoiu anunta ca are de gand sa revina in politica: „Am fost invins acum, nu zice nimeni ca nu pot continua”

Catalin Cirstoiu a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca are de gand sa revina in…

48 de minute ago

Baronul Stanescu: „Marcel Ciolacu va fi unul cei mai buni prim-ministri care i-a avut Romania”. Il vrea presedinte al tarii pe Ciolacu

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, este de parere ca premierul Marcel Ciolacu "va fi…

43 de minute ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk. Acesta orbiteaza la 20.000 km de Pamant

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

4 ore ago

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzant din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

2 ore ago