politica

Surse: Fosta judecatoare CCR, pe listele PSD. Ea a permis anularea sentintelor date de completurile de 5 judecatori

Simona Maya Teodoroiu, fost judecator CCR, va fi candidata pe listele PSD pentru Parlament, anunta presa controlata de PSD. De numele acestei judecatoare se leaga anularea sentintelor date de completurile de 5 judecatori.

UPDATE Ciolacu confirma, judecatoarea CCR care i-a salvat pe infractorii PSD este pe lista PSD la Senat: „Este un specialist in domeniul justitiei”

Informatia ca Maya Teodoroiu va candida pe listele PSD a fost publicata de stiripesurse.ro, publicatie detinuta de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa.

Maya Teodoroiu a fost judecator raportor in cazul conflictului dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor de 5 judecatori. CCR a decis atunci ca toate completurile de cinci judecatori de la ICCJ au fost alcatuite nelegal, astfel incat numerosi corupti din PSD au fost apoi eliberati din inchisoare.

Raluca Turcan a anuntat atunci, imediat dupa decizia CCR, ca Maya Teodoroiu va fi rasplatita de PSD.

”Situatia e complicata. Avem institutii ale statului care actioneaza exclusiv la comanda si in folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Ma refer aici la Parlament, Guvern, ministere. (…) Dar cred ca mai trebuie clarificata o informatie care circula in mediul politic, si anume ca judecatorul raportor al acestei spete, de conflict constitutional intre Parlament si Guvern, va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, spunea Turcan.

Maya Teodoroiu nu a ajuns pe listele PSD la europarlamentare, dar partidul a avut grija sa primeasca o alta functie bine platita. In septembrie 2015, ea a fost numita de premierul Viorica Dancila in functia de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Teodoriu a fost schimbata insa din functie de premierul Orban in ianuarie 2020.

Maya Teodoroiu a fost numita la CCR in februarie 2014 pe restul de mandat lasat liber de fostul judecator, Toni Grebla, trimis la acea vreme in judecata de DNA pentru acuzatii de coruptie. Maya Teodoroiu a fost propusa si sustinuta de PSD pentru postul de judecator CCR.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

11 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

2 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

11 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago