externe

Taiwan intra in ofensiva, a doborat o drona „neidentificata”. Drona apartine cel mai probabil chinezilor

Soldati taiwanezi stationati pe o mica insula in largul Chinei continentale au doborat joi o „drona civila neidentificata”, dupa ce aceasta a patruns intr-o zona restrictionata, a anuntat Ministerul Apararii al Taiwanului, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Trupele stationate au urmat procedurile pentru a avertiza drona, insa fara succes. Drona a fost doborata intr-un tir defensiv”, a precizat ministerul intr-un scurt comunicat.

Aparatul a intrat intr-o „zona de acces restrans” deasupra insulitei Lion, teritoriu minuscul situat intre China continentala si insulele taiwaneze Kinmen.

Este pentru prima data cand fortele taiwaneze au doborat o drona, intr-un moment in care tensiunile dintre Beijing si Taipei se afla la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii.

Inainte de aceasta, drone chineze au fost reperate deasupra insulelor Kinmen. O inregistrare video din China in care se poate vedea cum doi soldati taiwanezi se uita in sus la drona a devenit virala. Comandamentul taiwanez din Kinmen a relatat marti seara ca a tras focuri de avertisment spre drona militara chineza.

Marti, presedintele Tsai Ing-wen a spus la o baza aeriana din insulele Penghu aflate in stramtoarea Taiwan ca a ordonat armatei taiwaneze sa ia masuri necesare si ferme impotriva provocarilor Chinei.

Taiwanul traieste sub amenintarea constanta a unei invazii a Beijingului, care considera insula parte a teritoriului sau de recucerit intr-o zi, eventual cu forta, daca va fi necesar.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

14 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

14 ore ago