politica

Tariceanu a divortat si de Ponta. Suparare mare, disparitie totala dupa ce a devenit clar ca Pro Romania nu intra in Parlament

Copresedintele Pro Romania, Calin Popescu Tariceanu, nu a avut nicio reactie publica dupa ce a devenit evident ca Pro Romania nu intra in Parlament.  Ponta a postat, totusi, un mesaj de ramas bun pe retelele de socializare.

Ultima aparitie publica a lui Tariceanu a fost duminica, dupa 0ra 21.00, la Romania TV, cand inca isi mai facea sperante ca intra in Parlament. El a spus ca „rezultatele exit-poll-urilor sunt datatoare de sperante” si a punctat ca urmeaza „faza complicata” a numararii voturilor. Mai mult, ii dadea indicatii lui Iohannis despre ce are de facut: „Presedintele trebuie sa respecte Constitutia, asadar trebuie sa convoace partidele la consultari si, in mod normal, partidul care a luat cel mai mare scor trebuie sa fie partidul care face propunerea de premier. Presedintele, conform Constitutiei, nu are dreptul discretionar de a numi premierul pe care il place pe diferite considerente, probabil politice, sau altele decat cele politice”.

In scurt timp, pe masura ce soseau rezultatele partiale, a a devenit evident ca Pro Romania nu mai intra in Parlament. Victor Ponta a postat, dupa miezul noptii, un mesaj in care a recunoscut ca Pro Romania a ramas in afara Parlamentului.

„Multumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alaturi in acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevarati, noi proiecte si noi provocari! Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalti!”, a scris Ponta pe Facebook.

Tariceanu, in schimb, a intrat intr-o tacere de moarte. Foarte guraliv, agresiv si arogant in perioada campaniei electorale, el s-a trezit acum in postura umilitoare de a ramane in afara Parlamentului.  Nicio reactie publica de mai bine de 24 de ore, nici macar fata de colegii lui de partid.

Calin Popescu-Tariceanu a candidat pe primul loc pe lista pentru Senat a Pro Romania in Bucuresti. Numaratoarea partiala a voturilor arata ca Pro Romania nu are sanse sa intre in Parlament.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Xi Jinping, pentru doua zile, in Franta. Presedintele Chinei se va intalni cu Emmanuel Macron dar si cu Ursula von der Leyen

Presedintele chinez, Xi Jinping, este asteptat duminica pentru o rara vizita in Franta in cadrul…

49 de secunde ago

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

O oră ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

3 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

4 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

4 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

13 ore ago