politica

Tariceanu, aliatul badaranilor Serban Nicolae si Claudiu Manda, se declara revoltat de „obscenitatile” adversarilor PSD

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca „obscenitatea” afisata de soferul masinii cu numar de inmatriculare anti-PSD a fost tradusa drept o afirmare a dreptului de libertate a individului, precizand ca aceasta libertate are anumite limite.

„Aceasta obscenitate a fost tradusa foarte repede, asa, drept o atitudine, drept o afirmare a dreptului de libertate a individului. Sigur ca libertatea individului putem sa o intelegem cum vrem, dar intr-o societate functioneaza niste reguli si aceasta libertate a individului nu este nelimitata nicaieri, are anumite limite. Si care este limita? Limita este foarte simpla, este aceea de a nu-l deranja pe concetateanul tau, de a nu-l agresa in atitudine. Poti sa faci lucrurile astea, te duci acasa si spui cat vrei, nu e niciun fel de problema. Dar daca unii vor sa o interpreteze asa e treaba lor, eu nu cred ca pot sa accept ca o obscenitate sa fie tradusa ca intr-o atitudine de afirmare a libertatii individuale”, a afirmat Tariceanu marti seara, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Razvan Stefanescu, soferul masinii cu numar de inmatriculare anti-PSD, si-a recuperat marti permisul de conducere, dupa ce procurorii au clasat dosarul in care a fost cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Decizia procurorilor vine dupa ce, saptamana trecuta, Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a anuntat ca va propune clasarea dosarului.

Initial, lui Razvan Stefanescu i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania”, fapta prevazuta de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Politia sustinea ca art. 36, alin. (3), cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Conventia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificata de Romania prin Decretul nr. 318 din 1980, stipuleaza ca „numarul de inmatriculare prevazut la art. 35 si 36 ale Conventiei trebuie sa fie compus fie din cifre, fie din cifre si litere (…)”, context in care se confirma lipsa de valabilitate a numarului aplicat pe autoturism si astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul Romaniei, doar numarul permanent, care figureaza si in bazele de date.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

4 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

4 ore ago

Arestarea adjunctului ministrului rus al apararii ar putea fi lovitura unui „clan” rival

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a incercat sa trimita un mesaj ca nu se…

4 ore ago

Tribunalul Bucuresti a decis ca procesul fratilor Tate poate continua. „Decizia va fi atacata cu recurs”

Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea procesului in dosarul fratilor Tate, la 10 luni dupa ce…

4 ore ago

Ciolacu prezinta scuze cu jumatate de gura moldovenilor si ataca PNL-ul: „Mama era din Tecuci”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a avut, vineri seara, o prima reactie dupa declaratiile jignitoare facute…

3 ore ago