politica

Tariceanu anunta data limita pana la care va supravietui Guvernul Dancila: „Sa nu creada ca cedez la santaj”

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat luni seara ca premierul Viorica Dancila nu va reusi sa „destructureze” partidul pe care il conduce, chiar daca a atras de partea sa cateva „cozi de topor” dintre liberal-democrati. „Eu nu vad Guvernul Dancila dincolo de 31 decembrie in functiune”, a spus Tariceanu.

„Sunt trei organizatii care vad ca sunt rebele si nu vor sa recunoasca decizia forului statutar. E organizatia de la Prahova, condusa de doamna Gavrilescu, de la Dolj, unde a fost colegul nostru Cupa, care nu cred ca a vorbit vreodata in Parlament. (…) Mai este organizatia de Timis, care am vazut ca ne-a facut o adresa, care, practic, contesta deciziile Delegatiei Permanente. Dar intr-un partid exista niste reguli democratice (…), orice subiect face obiectul unei dezbateri, apoi se supune la vot si se adopta cu votul majoritatii si minoritatea se supune deciziei majoritatii. (…) Destructurarea partidului este obiectivul doamnei Dancila si a cozilor de topor din ALDE, Melescanu, Gavrilescu, Cupa si Baisanu. Dar nu vor reusi. (…) Nu imi face placere ca avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este. Dupa cum vedeti, nu mi-e teama. (…) Sa nu creada ca cedez la santaj. Daca vor sa faca santaj cu mine, o sa aiba exact pozitia contrara. (…) Eu nu vad Guvernul Dancila dincolo de 31 decembrie in functiune”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu, la Realitatea TV, citat de Agerpres.

Premierul Viorica Dancila a anuntat saptamana trecuta ca a decis nominalizarea unor reprezentanti ai ALDE pentru portofoliile ramase vacante in urma retragerii acestei formatiuni de la guvernare in luna august. Pentru portofoliul Mediului si functia de viceprim-ministru a fost nominalizata Gratiela Gavrilescu, pentru Energie – Ion Cupa, iar pentru Relatia cu Parlamentul – Stefan Baisanu.

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a transmis ulterior scrisori presedintelui Klaus Iohannis si premierului Viorica Dancila prin care ii informa ca liberal-democratii care au acceptat nominalizari pentru functiile de ministri „sunt decazuti din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”.

Deputatii ALDE Gratiela Gavrilescu, Ion Cupa, Marian Cucsa, Alexandru Baisanu si Mihai Nita au anuntat ca de luni isi vor desfasura activitatea in Parlament ca neafiliati.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago