Categories: politica

Tariceanu: „In Romania, democratia si statul de drept astazi sunt in PERICOL”

Presedintele PLR Calin Popescu-Tariceanu a declarat joi ca democratia si statul de drept sunt in pericol in Romania pentru ca exista unele institutii de forta ale statului care scapa controlului civil, iar lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa permita excese si abuzuri de putere.

„In Romania, democratia si statul de drept astazi sunt in pericol.(…) Toate institutiile statului trebuie sa functioneze sub controlul civil, sub controlul cetatenilor. Intre Parlament si Executiv exista aceste raporturi de control si echilibru reciproc. Din pacate exista alte institutii care scapa controlului civil si aici ma refer la unele dintre institutiile de forta ale statului”, a declarat Tariceanu in timpul unei conferinte de presa, organizata pentru anuntarea fuziunii PLR-PC, din care va rezulta ALDE.

Tariceanu, care va imparti presedintia ALDE cu actualul presedinte al PC, Daniel Constantin, considera ca nu concureaza cu PNL pentru electoratul liberal din ce in ce mai numeros si „dezamagit de ceea ce face in momentul de fata PNL”.

„Partinul National Liberal si-a pierdut nu numai valorile traditionale, dar a renuntat la ceea ce inseamna esenta valorilor liberale, apararea drepturilor individului si este astazi promotorul unei politici care pare mai degraba indreptata catre intarirea institutiilor de forta a institutiilor represive, care folosesc drept arma principala catusele”, a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

Presedintele PLR considera ca este necesara aparitia unui partid care sa se detaseze de modul in care PNL face politica, o modalitatea copiata „la virgula” dupa modelul in care a facut politica in Romania fostul presedinte Traian Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

25 de minute ago

Pieleanu iese cu un nou sondaj, l-a trantit pe Piedone pe locul 3. Acum o luna, Piedone era pe locul 1 cu 44%

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD sustine ca Gabriela Firea a trecut deja pe…

2 ore ago

Guvernul portughez anunta ca nu intentioneaza sa plateasca despagubiri fostelor colonii: „Am mentinut relatii excelente”

Lisabona nu intentioneaza sa plateasca despagubiri pentru sclavia si colonialismul transatlantic, a declarat sambata guvernul…

16 minute ago

Ministerul britanic al Apararii: 450.000 de militari rusi au fost ucisi sau raniti. 3.000 de tancuri, 109 avioane si 23 de nave distruse

Potrivit UK Defence Journal, numarul soldatilor rusi ucisi sau raniti pe front in Ucraina, pana…

2 ore ago

Doi ursi, pusi pe fuga dupa ce au incercat sa atace un campion de karate, in Japonia

O pereche de ursi au ales persoana nepotrivita cu care sa se puna in Japonia,…

O oră ago

Germania: Politia a arestat un cetatean rus care a injunghiat mortal doi ucraineni in Bavaria

Politia germana a arestat, sambata seara, un cetatean rus suspectat de uciderea a doi cetateni…

O oră ago