politica

Tariceanu, noi jigniri violente la adresa celor care sustin lupta anticoruptie: „Ati ramas ca o placa de patefon zgariata”

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a avut miercuri un nou discurs violent la adresa luptei anticoruptie in cadrul Parlamentului, dupa ce Tudorel Toader a fost chemat sa dea explicatii privind concluziile raportului GRECO.

„Aceasta lupta impotriva coruptiei prezinta niste cifre negre pentru Romania. Peste 600 de condamnari pe an, deci productia la hectar functioneaza. Problema este, insa, ca in societate percetia asupra existentei coruptiei a ramas la fel.  Prin urmare, aceasta campanie intensa impotriva coruptiei a esuat. Ne punem intrebarea si de ce? Pentru ca aceasta campanie impotriva coruptiei s-a transformat intr-un demers politic. Nu este o reactie naturala a statului de drept, este o campanie ca in anii ’50 impotriva burghezo-mosierimii. Normele statului de drept sunt calcate in picioare.

Ati ramas ca o placa de patefon zgariata care spune doar sa continuam lupta impotriva coruptiei. Cum sa continuam, cu o campanie in care s-au incalcat normele statului de drept?”, a declarat Tariceanu in plenul Senatului.

Tudorel Toader a fost chemat in Parlament de catre PNL, pentru a da explicatii privind raportul Grupului Statelor impotriva Coruptiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO).

Grupul Statelor impotriva Coruptiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a facut public in luna aprilie Raportul referitor la Romania in care isi exprima ingrijorarea profunda fata de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii precum si privind amendamentele propuse pentru legislatia penala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

33 de minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

7 minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

3 ore ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

5 ore ago