politica

Tariceanu spumega, refuza sa semneze Pactul National propus de Iohannis: „Este o smecherie. Romania nu are nevoie de smecheri”

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, anunta ca formatiunea sa refuza sa semneze Pactul National propus de Klaus Iohannis. „Este nepotrivit acest demers, este o smecherie. Romania nu are nevoie de smecheri”, a declarat Tariceanu, joi seara.

„La consultarile pe care le-am avut, presedintele nu a facut nici cea mai mica mentiune. Acest anunt nu face decat sa deturneze sensul referendumului, nu a fost deloc vorba despre parcusul european al Romaniei. Nimeni nu a pus-o in discutie.

Subliniez, este o deturnare a sensului referendumului. Cinci ani, presedintele nu a facut decat sa semene dezbinare. Acum nu vrea decat sa foloseasca acest pact pentru a se realege presedinte. Daca ma uit mai bine ne propune sa il sustinem, PSD si ALDE, la pezidentiale. Este mult prea mult.

Sunt foarte putini romani care ar fi de acord ca Roania sa isi cedeze suveranitatea catre Comisia de la Venetia, inteleg ca legile pot fi adoptate numai cu avizul Comisiei de la Venetia.

Este nepotrivit acest demers, este o smecherie. Romania nu are nevoie de smecheri, are nevoie de oameni seriosi, care sa isi inteleaga rolul in societate”, a declarat Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca invita partidele parlamentare sa semneze un acord national pentru Romania europeana.

„Marea majoritate a partidelor sunt de acord ca rezultatele acestui referendum trebuie implementat asa cum a votat poporul, ca trebuie consolidat parcursul european al Romaniei. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot si consultarile, am decis sa invit partidele politice parlamentare sa semnam un acord national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei sau un pact politic pentru Romania europeana”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Acordul prevede anularea modificarilor aduse de Coalitia PSD-ALDE la legile justitiei.

Citeste si: PSD si ALDE sunt in corzi, borfasii isi fac bagajul. Textul integral al „acordului national” propus de Klaus Iohannis. Nu vor indrazni sa nu-l semneze

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

16 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

16 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

16 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

16 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

16 ore ago