politica

Toader are de gand sa il forteze cu CCR pe Iohannis sa o accepte pe Adina Florea la DNA. Anuntul ministrului Justitiei

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a afirmat luni seara, la Antena 3, solicitat sa comenteze ce va face daca presedintele o va respinge pe Adina Florea in conditiile in care seful statului poate refuza o singura data si motivat propunerea, ca a doua varianta la sefia DNA nu trebuie sa fie neaparat altcineva. „Nu spune nimeni ca a doua propunere trebuie sa fie neaparat altcineva”, a declarat Toader, potrivit Mediafax.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seara, la Antena 3, ca legea nu il obliga sa faca alta propunere pentru functia de procuror-sef al DNA, daca presedintele refuza numirea Adinei Florea.

”La Ministerul Justitiei, comisia de evaluare a fost prezidata de mine si au fost cei patru secretari de stat. Am fost ultimul care m-am exprimat. I-am lasat pe colegii mei, sa vad spre cine isi indreapta atentia. Doamna Florea, cu unanimitate, fiecare membru a spus ca dansa este omul cel mai potrivit pentru aceasta functie. Ati inteles corect, legea nu ma obliga sa fac alta propunere in caz de refuz”, a afirmat Tudorel Toader.

Prin urmare, este foarte possibil sa se repete scenariul din cazul Kovesi. Toader ar putea ataca la CCR un eventula refuz al lui Iohannis de a o numi pe Adina Florea la DNA.

Tudorel Toader a anuntat, luni, ca a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea in functia de procuror-sef la Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

”Astazi am transmis catre Presedintele Romaniei urmatoarele propuneri de numire in functii de conducere: Adina Florea – procuror-sef DNA, Elena Georgiana Hosu – procuror-sef adjunct DIICOT; Florena-Esther Sterschi – procuror-sef la Sectia de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ”, a scris Tudorel Toader pe pagina de Facebook.

Vineri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca Ministerul Justitiei a primit avizul de la CSM privind desemnarea Adinei Florea la conducerea DNA si ca acesta va fi analizat luni, apoi va fi luata o decizie.

„Avizul sectiei pentru procurori a CSM referitor la desemnarea dnei Adina Florea in functia de procuror-sef DNA a fost primit la MJ. Avizul va fi analizat in cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflata in derulare !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, vineri dimineata.

In urma cu o saptamana, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Avizul CSM este consultativ.

Adina Florea a fost audiata mai bine de trei ore in Sectia pentru procurori a CSM.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat in repetate randuri ca va inainta presedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul CSM.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

2 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

3 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

3 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

3 ore ago

Polonia: Pretul gazelor va creste cu peste 50%, anunta cel mai mare furnizor de gaze din tara. Cum incearca guvernul sa atenueze impactul asupra populatiei

Cel mai mare furnizor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, a trimis clientilor sai scrisori…

3 ore ago

In ciuda amenintarilor cu deportarea, si mai multi migranti incearca sa ajunga in Marea Britanie

Zeci de migranti in doua barci pneumatice au ajuns sambata pe coasta de sud a…

4 ore ago