politica

Toti au mintit. Badalau se scapa si dezvaluie cum s-a ajuns in realitate la „demisia” lui Dancila

Senatorul PSD Niculae Badalau, membru in noua conducere a PSD, contrazice teoria oficiala a partidului, conform careia Viorica Dancila a demisionat de buna voie. De fapt a fost un vot prin care i s-a cerut transant lui Dancila sa plece.

„Va explic ce a fost la CEx. (…) La CEx a fost o analiza a rezultatelor si cu masurile ce se impun. Au reiesit trei propuneri, una in care sa facem Congresul ordinar in februarie cu alegeri pe toate planurile, a doua a fost a mea in care am spus ca, totusi, sa nu ne mai canibalizam, in sensul ca sa-i dam pe branci pe conducatori afara, si doamna Dancila sa ramana interimar pana la Congres, dar sa nu candideze si a treia propunere sa-si dea demisia. S-au supus la vot toate variantele si a castigat a treia propunere in care trebuia sa-si dea demisia„, a declarat Niculae Badalau, vineri, intr-o conferinta de presa la Giurgiu.

Dupa CEX-ul de marti, toti liderii partidului, in frunte cu Ciolacu, au negat ca cineva i-a cerut lui Dancila sa demisioneze. Dancila insasi a sustinut ca si-a dat demisia de bunavoie.

„Este un moment de demnitate si eu consider ca a trebuit sa imi dau demisia din functia de presedinte al PSD. Este un gest pe care l-am facut, un gest pe care l-am facut pentru partid”, a spus atunci Dancila.

Unlterior, intrebata de jurnalisti daca au fost presiuni, Dancila a insistat ca a demisionat de bunavoie: „Eu mi-am depus demisia, este un act unilateral”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

2 ore ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

36 de minute ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

32 de minute ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

20 de minute ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

47 de minute ago