Categories: externe

Trump si Putin au incins telefonul ca sa puna lumea la cale si s-au oprit la situatia dintr-o zona tensionata

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat luni, in debutul unei intalniri cu omologul sau palestinian, Mahmoud Abbas, ca a discutat la telefon cu Donald Trump despre conflictul israeliano-palestinian, transmite AFP.

„Tocmai am discutat cu presedintele american Trump. Evident, am vorbit despre conflictul israeliano-palestinian”, a declarat liderul de la Kremlin. Ultima convorbire telefonica intre Trump si Putin a avut loc la jumatatea lunii decembrie, aminteste Agerpres.

Vizita lui Mahmoud Abbas in Rusia intervine la doua saptamani dupa cea a premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Presedintele palestinian cauta asigurari la Vladimir Putin privind sustinerea Moscovei in fata Washingtonului, care a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului. „Este foarte important pentru noi sa va cunoastem opinia personala, pentru a cadea de acord asupra unei baze de discutie si a pune in practica abordari comune pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Vladimir Putin.

„Avand in vedere atmosfera creata de actiunile Statelor Unite, noi (…) refuzam orice cooperare cu SUA ca mediator”, a aratat Abbas.

„In cazul unei intalniri internationale, solicitam ca Statele Unite sa nu fie singurul mediator, ci doar o parte a mediatorilor”, a subliniat acesta, potrivit traducerii in limba rusa a declaratiilor sale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Strategii disperate, cum il promoveaza Antena 3 pe Piedone: „Ne trebuie un om gospodar fara scoala. Din ’90, pana acum au fost numai cu scoala”

Antena 3 a prezentat un "sondaj" realizat pe strada in Bucuresti din care a selectat…

28 de minute ago

Un nou razboi sta sa izbucneasca. Presedintele Azerbaidjanului: „Nu putem sta si astepta vazand cum Franta, India si Grecia inarmeaza Armenia impotriva noastra”

Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a lansat un nou avertisment razboinic in conflictul pe care tara…

51 de minute ago

Piatra-Neamt: Tanar drogat prins de doua ori, in aceeasi noapte, la volan. Ce masuri au luat politistii

Un tanar de 22 de ani din Piatra Neamt a fost prins de doua ori,…

O oră ago

Burduja cel viteaz: „Vreau sa vad daca Nicusor Dan are curajul sa se lupte cu mine pe argumente, il provoc la o dezbatere”

Sebastian Burduja si-a depus, sambata, candidatura la Primaria Capitalei, si a declarat cu acest prilej…

O oră ago

Armele americane pentru Ucraina, distribuite cu trenuri care circula noaptea. Transporturile vin din Germania si trec prin Polonia

Transporturile de munitie americana sunt pe cale sa ajunga in Ucraina din Polonia, dar si…

4 ore ago