politica

Tudose recunoaste: „Am vorbit cu oamenii care au participat la protestul de la Braila. Masca a devenit simbolul regulilor impuse, venite de nu stiu unde”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a recunoscut, marti seara, la Antena 3 ca tine legatura cu participanti la protestele de strada de la Braila si a lansat teorii ale conspiratiei privind purtarea mastii de protectie.

„Cei de la putere nu au inteles nimic, absolut nimic. Am vorbit si la Braila cu oamenii care au participat la evenimente. Este clar ca lucrurile au luat-o razna complet.

Masca a devenit simbolul regulilor impuse, venite de nu stiu unde. N-am auzit de amenzi in cazul ministrului Sanatatii si prefectului de Braila, in cazul nostru, am baut o cafea cu Ciolacu, au chemat comandantul politiei in miez de noapte.

Astia de la putere nu inteleg nimic, daca intelegeau, atunci plecau. Iau niste masuri care se schimba saptamanal. (…) Citu va ramane in istorie alaturi de alti calai ai natiunilor”, a declarat Tudose la Antena 3.

In mai multe orase din Romania au avut loc scene halucinante, luni noapte, in timpul protestelor organizate de AUR impotriva restrictiilor. Manifestantii au luat in vizor spitalele si pe medici, fiind chiar indemnuri de a devasta unitatile medicale.

„Intrati peste ei in spital”, a fost indemnul unui protestatar AUR la Braila in momentul in care manifestantii au ajuns la Spitalul Judetean. Manifestantii au scandat „Hotii” in fata spitalului.


La Galati, manifestantii au pus manele la maxim in fata spitalului si au blocat accesul ambulantelor. De asemenea, la un moment dat, dinspre protestatari au fost aruncate pietre si petarde catre grupul de jandarmi care realizasera cordon in fata unitatii medicale, iar fortele de ordine au reactionat folosind gaz iritant si izoland persoanele conflictuale. ”Pana acum, au fost identificate patru persoane dintre cele care au aruncat cu pietre si petarde in jandarmi, in timp ce jandarmii au descoperit, intr-o masina a unei persoane prezente la protest, un spray cu gaz lacrimogen iritant. In prezent, jandarmii fac cercetari cu privire la acest incident”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Galati, Mircea Badin.

Manifestantii veniti la chemarea AUR pentru a protesta in Bacau fata de masurile de restrictie au intrat si in curtea Spitalului Municipal ”Sfanta Maria” unde au scandat „Asasinii”.

Cateva zeci de manifestanti au stat zeci de minute in fata intrarii in spital scandand „Hotii!” si „Asasinii!”. Ei au preluat astfel mesajele lansate la Antena 3 si Romania TV de Diana Sosoaca si de reprezentanti ai AUR.

La un moment dat, cand si-a facut aparitia o ambulanta, cu semnalel de avertizare pornite, manifestantii AUR au huiduit: „Vine coviduu!”.

Protestele au fost sustinute si organizate de AUR. „Astazi la 17:00 cu adevarat ne luam Tara inapoi. In toata ROMANIA, nu exista scuze”, a anuntat Simion luni dimineata.

„Este inadmisibil ce se intampla in Romania cu restrictiile. Este datoria noastra sa iesim in strada. Nu mai stam in case, sa iesim in strada pentru drepturile noastre, aceste restrictii sunt aberante. Veniti in fata prefecturii. O sa ne luptam cu balaurul cum a facut-o Sfantul Gheorghe”, a mai spus Simion intr-un live pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

2 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

2 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

3 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

3 ore ago

Atac armat la o moschee din Afganistan. Cel putin cinci persoane au fost ucise, printre care o femeie si un copil

Mai multi indivizi inarmati au atacat o moschee din provincia Herat, vestul Afganistanului, luni seara,…

3 ore ago