externe

Ucraina a interzis muzica artistilor rusi: „Muzica ruseasca poate face mai atractiva adoptarea unei identitati rusesti menite sa slabeasca statul ucrainean”

Parlamentul ucrainean a adoptat duminica o lege care interzice difuzarea la radio si TV, precum si interpretarea in spatiul public a muzicii artistilor rusi, relateaza agentiile EFE si DPA, citate de Agerpres.

De o exceptie vor beneficia artistii care au condamnat public invazia Rusiei. Va fi astfel creata o ”lista alba” cu artistii care s-au delimitat de Kremlin, lista ce va fi gestionata de Consiliul National de Securitate si Aparare si va fi publica.

”Produsele muzicale ale statului agresor pot influenta sentimentele separatiste in randul populatiei”, motiveaza in fundamentarea actului normativ parlamentarii ucraineni. ”Muzica ruseasca poate face mai atractiva adoptarea unei identitati rusesti menite sa slabeasca statul ucrainean”, mai sustin acestia.

Legea prezentata in parlament de mai multe partide, printre care si cel al presedintelui Volodimir Zelenski, instituie in plus cote minime de cantece in limba ucraineana, care vor trebui sa reprezinte cel putin 40% din cele emise la radio si TV.

De asemenea, cel putin 75% din continutul informativ si de divertisment radiofonic va trebui sa fie in limba ucraineana.

Parlamentul de la Kiev a votat de asemenea favorabil interzicerea importului si distribuirii de produse tiparite, in principal carti, din Rusia, Belarus si teritoriile ocupate ale Ucrainei (referire la peninsula Crimeea si la republicile separatiste proruse din Donbas).

Mai mult, pentru importul de carti din alte tari decat Rusia si Belarus, dar care sunt tiparite in ”limba agresorului”, va fi necesara o licenta speciala. Cartile din Rusia erau insa deja restrictionate in Ucraina inca din anul 2016.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

8 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

8 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

4 ore ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

8 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

8 ore ago

Slovenia va recunoaste statul palestinian pana la jumatatea lunii iunie

Guvernul sloven a initiat joi procedura de recunoastere a unui stat palestinian ca forma de…

8 ore ago